al contingut a la navegació Informació de contacte

Parc de l'Aigua

Parc de l'Aigua
Adreça: Parc de l'aigua

El Parc de l’Aigua

 

Es tracta d’un espai verd d’uns 2.000 m2 que abarca una illa de l’eixample sud-est d’Almacelles, entre els carrers de Sant Roc, Miquel Servet, Mn. Cinto Verdaguer i Joan Maragall. Fou el resultat de la conversió en zona verda d’un solar durant les obres d’urbanització de la Unitat d’Actuació número 8, que s’inaugurà oficialment el 4 de març de 2005, tot coincidint amb la Festa de l’Aigua d’Almacelles d’aquell any.

 

En aquest espai es poden trobar unes escultures en acer laminat titulades “Arbres vermells” dels arquitectes Daniel Navas i Neus Solé, autors també del projecte d’aquest parc. A més de les escultures també s’hi troben dos petits estanys d’aigua en forma de mitja lluna amb assortidors d’aigua que li aporten frescor a l’espai en els dies més calorosos de l’any. Es combina l’espai amb camins per passejar i zones verdes en forma de dunes i desnivells suaus que intenten pal·liar el paisatge més urbà que l’envolta, on està ubicada aquesta zona verda.

 

Cal esmentar les espècies arbòries i arbustives que hom hi pot trobar, amb varietats resistents i amb poca necessitat de manteniment: pollancres, xipressos, liquidàmbars, junípers i bambú. Aquest darrer fa la funció de cortina verda per amagar la petita edificació on es troben els motors i comandaments dels assortidors d’aigua del parc.

  • Parcs i places