al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles i el cinema

Almacelles és un municipi amb una llarga història dins del món del cinema. La nostra vila va ser una de les primeres en projectar films, i sempre hem tingut cinemes molt concurrents. A banda s'han rodat vàries pel·lícules i documentals, i des del 2011 s'organitza el short film festival "Films in situ".

Catalunya über alles!

Director: Ramón Térmens 
Guió: Ramón Térmens, Daniel Faraldo 
Música: Laia Vaqué 
Fotografia: Oriol Bosch Vázquez 
Productora: Segarra Films Drama | Immigració 
Repartiment: Joel Joan, Jordi Dauder, Babou Cham, Gonzalo Cunill, Vicky Peña, Angels Bassas, Boris Ruiz, Belén Fabra

Sinopsis: 
Un ex presidiari, un immigrant a l'atur i un empresari d'èxit són els protagonistas d'aquesta història ambientada a la Catalunya interior, on es posa de manifest el repte de la integració dels nouvinguts i de la tolerància de la gent, sota l'amenaça dels extremismes demagògics.

Almacelles, Urbs Ilustrati

Director: Òscar Sánchez Hernández 
Guió: Òscar Sánchez Hernández, Víctor Hernándz Torner 
Fotografía: Òscar Sánchez Hernández 
Música: Laia Vaqué 
Documental

Sinopsis: Documental artístic que retrata la vida dels habitants d’una remota i petita ciutat il.lustrada de Catalunya, anomenada Almacelles. Els seus vilatans ens expliquen diferents teories i creences que ens obliguen a fer curioses reflexions, fent-nos sentir, fins i tot, que el centre de l’univers podria trobar-se en aquest curiós i il.lustre indret.

"Punt de Fuga. 2 perspectives, 1 excursió"Directora: Carla Bisart Molins
Guió: Óscar Lalana i Carla Bisart Molins
Fotografia: Carla Bisart Molins
Idea: Josep Ibarz
Documental
Sinopsis: Aquest documental explica la mateixa excursió realitzada en diferents anys i per diferents protagonistes. Per una banda tenim a 3 avis que ens expliquen la sortida que van fer fa 80 anys, uns dies abans que esclatés la Guerra Civil Espanyola, on van veure el mar per primer cop. I per l'altra banda els alumnes de l'escola Antònia Simó i Arnó recreen la mateixa aventura, però amb una mentalitat totalment diferent. 

Films in situ

Concurs de curtmetratges

Films in situ és un concurs de curtmetratges que es realitza a Almacelles des del 2011, on cada any es reuneixen joves de la vila i dels voltants, menors de 30 anys per a crear, produir i editar un curtmetratge en 48 hores.

En les primeres edicions només es donava un matí i una tarda per realitzar aquesta tasca tan complicada.

Aquest concurs ha millorat any rere any, atorgant premis més copiosos, i veient passar cada cop més participants. Hi ha equips que participen des de ben petits, i altres que venen i van, però el que està clar és que l'octubre és un mes important per al cinema a Almacelles.