al contingut a la navegació Informació de contacte

Ajuntament

TRAJECTÒRIA

JOSEP IBARZ i GILART

ALCALDE D'ALMACELLES


Josep Ibarz i Gilart és l'alcalde d'Almacelles des de l'any 2003. Va néixer a París, 1961, i als 14 anys va tornar a Almacelles, d'on era la seva família de part de pare i mare. Des de llavors sempre ha residit a la vila amb la seva dona i les seves dos filles. 

La seva trajectòria política es va iniciar el 1987 quan es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya i a la Joventut Nacionalista de Catalunya. Des de llavors, ha ocupat diverses responsabilitats dins el partit. Ha estat membre de l'executiva local de CDC, de l'executiva comarcal del Segrià, cap de partit local de CDC, i conseller nacional de Convergència.

L'any 1991 va entrar com a regidor a l'Ajuntament d'Almacelles. Com a regidor de govern essent responsable de l'àrea de Joventut, Agricultura i Medi Ambient (1991-1995). Sent regidor a l'Ajuntament va ser conseller del Consell Comarcal del Segrià durant la legislatura 1999-2003 i vicepresident en la de 2003-2007.

L'any 2003 va guanyar les eleccions municipals d'Almacelles i va accedir a l'alcaldia. El 2007 va revalidar la seva victòria amb majoria absoluta i des de llavors també és diputat provincial de la Diputació de Lleida.

Va ser diputat a la Diputació de Lleida entre els anys 2007 i 2011, diputat i vicepresident quart en la legislatura següent (2011-2015), i torna a repetir com a diputat provincial a la de 2015 a 2019. en aquesta última ostenta les competències del Departament dels Serveis Tècnics de l'ens provincial, com Vies i Obres, Infraestructures viàries, Arquitectura i Arqueologia.

El 2015 és elegit com a president de la AICEI (Associació Internacional de Ciutats i Entitats de la Il·lustració), de la qual Almacelles forma part.

alcaldere.jpg

Rambla de Carles III i Obelisc
En la seva etapa d'alcalde destaquen, molt especialment, totes les actuacions en matèria arquitectònica i urbanística del municipi. Una de les principals va ser l'aprovació definitiva del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) el 2008, del qual es va destacar la preservació i manteniment de la retícula ortogonal típica de l'Almacelles del segle XVIII, quan es va fundar la nova ciutat; l'obertura de grans vials com l'Av. de Josep Mas Dordal o les Rambles de la Il·lustració i de Carles III.

En aquest camp, també cal esmentar les negociacions i gestions que va dur a terme per tal d'ubicar l'aeroport de Lleida dins el terme municipal d'Almacelles o la construcció d'un nou enllaç de l'autovia A-22 a l'altura de l'entrada nord de la població, que pogués donar servei i bones connexions a la zona industrial d'aquest sector.

rambla.jpg  rambla2.jpg


Sempre amb un alt compromís social, amb l'entorn i amb Almacelles


Josep Ibarz sempre ha sigut una persona molt inquieta i preocupada per l'entorn i la sostenibilitat. L'any 1989 va crear un grup ecologista per defensar i cuidar la natura. Des de llavors ha promogut diverses causes pro natura. 

L'any 1987 va ser un dels impulsors, i a la vegada membre, del cos de bombers voluntaris d'Almacelles, com també va ser un dels primers voluntaris a la creu roja. El compromís i la igualtat social sempre ha sigut una de les seves preocupacions i lluita.

També cal dir que sempre s'ha preocupat per elevar la imatge i la identitat d'Almacelles. A finals de l'any 2000 va crear l'associació pro 2 de març, en la qual va demanar que el dia internacional de l'aigua fos el 2 de març. Va aconseguir el suport de 25 consells comarcals, més de 130 ajuntaments (entre ells Badalona, el Prat...), les 4 diputacions de Catalunya, i moltes entitats. Malauradament, per qüestions polítiques, la petició no va poder prosperar. Tot i això en Josep sempre ha intentat portar el nom d'Almacelles arreu a través de la il·lustració, de l'art, de l'urbanisme... 

Vila florida amb 4 flors d'honor

Parc del vilot, abocador transformat en parc.

Parc d'Europa ...
Altres intervencions a destacar impulsades per Josep Ibarz en la seva condició d'edil almacellense, va ser la construcció de nous parcs i zones verdes de gran impacte, el que va comportar que Almacelles fos escollida com a Vila Florida de Catalunya en categoria de dues flors en 2014,de tres flors el 2015 i quatre flors d'honor al 2017.

De totes les tasques de vila florida destaca la gran transformació al Parc del Vilot, on hi havia hagut un antic abocador; i ara hi ha un gran parc verd amb gronxadors, un parc arqueològic i una zona per autocaravanes.

També es destaca el Passeig de les Lletres, al voltant del turó de les Santes Creus, o el Parc d'Europa, una vasta zona verda de 2,5 hectàrees. En aquest sentit, també cal esmentar la transformació d'una altra de les zones verdes i d'esbarjo més populars i concorregudes de la ciutat, com són les Piscines Municipals.

Abocador del Vilot 2002 (1).JPG

Parc del Vilot 2.jpg


Plaça de la Vila i centre històric
A més de la gran transformació urbana que s'ha assolit durant el mandat de Josep Ibarz al capdavant de l'alcaldia d'Almacelles, també cal esmentar altres intervencions en el paisatge urbà que no han passat desapercebudes, com és la instal·lació d'escultures urbanes i altres mostres d'art urbà. 

En aquest sentit, destaquen les escultures "La Finestra" o "Natura.Vida.Cultura" o "la ballarina" de l'escultor Miguel Ángel Rodríguez, les estàtues de l'arquitecte Josep Mas Dordal a la plaça de la Vila o el de la deessa Atenea a la Rambla de la Il·lustració , per citar algunes de les més representatives.

Durant el seu mandat com a alcalde cal esmentar també la catalogació del centre històric de la ciutat com a bé cultural d'interès nacional (2009), el que va suposar una renovació urbanística de gran relleu en aquesta àrea urbana, així com la difusió del passat il·lustrat de la vila. D'aquest interès per conèixer la història de la ciutat es desprèn, entre altres, la restauració de l'antiga fortalesa andalusina de la Saira, les actuacions al jaciment del Vilot on es troben les restes de l'antiga vila medieval abandonada al segle XVII, el Museu d'Arquitectura, un espai que acull a milers de visitants d'arreu, on es parla d'arquitectura i urbanisme, amb una sala d'exposicions temporals on sempre hi ha diferents mostres d'art. També cal destacar en aquest sentit la Fira de la Il·lustració que es celebra cada any.

51699136_2165541060171035_6479266128056025088_n.jpg

6eacaeec-492d-478a-8e9f-d62c1a40e485.jpg


Edificis per a la gent
Cal destacar, també, les construccions d'una llar d'infants i una residència d'avis i centre de dia. Els dos edificis eren molt necessaris per a la vila, i gràcies a aquestes dos entitats la qualitat de vida dels almacellencs/ques ha millorat considerablement. La residència d'avis es situa al parc d'Europa, un espai on les vistes no tenen res d'envejar per als nostres padrins, i la llar està situada al costat de l'escola Antònia Simó i Arnó, per a facilitar el transport als pares. Ambdós edificis estan contemplats per a poder atendre a molts més usuaris, ja que la vila no para de créixer.

23754642_1629093077149172_1561461878056248893_n.jpg

llar2.jpg

Parc industrial de Suport Aeroportuari amb 100hec.
Un dels interessos més importants de l'alcalde, sempre ha sigut, la creació de nous llocs de treball, implementació d'empreses i motivació per a l'economia local.

Durant el seu mandat ha aconseguit que INCASÒL tirés endavant una part de l'àrea industrial situada a la zona coneguda com el Pla de les Vinyes, dins del gran àmbit que serà el Parc Industrial de Suport Aeroportuari d'Almacelles. Moltes empreses ja han estat interessades per instal·lar-se.

Doncs, com reitera Josep, les facilitats d'accés són immillorables:ràpid accés a l'aeroport, a l'autovia A-22, a l'A-2, a la Ctra. N-240, a la línia fèrria Saragossa-Lleida i a l'A-14 des d'aquest punt.

En l'altre polígon promogut conegut com el Pla de la Creu, han estat deu les empreses instal·lades en els darrers quinze anys i que l'han omplert al 100%, amb la creació de prop de 300 nous llocs de treball entre aquestes i altres empreses de la població.

Però la feina continua, i l'alcalde Josep Ibarz està en converses constants amb els responsables d'INCASÒL, a fi d'agilitzar al màxim tots els tràmits que calgui fer per donar llum verda a l'ampliació de noves zones industrials al municipi.

Reforma del tossal de Santes Creus amb accessos i noves zones d'aparcament i zones verdes.

A banda de fer una vila florida i bonica, l'alcalde també busca la funcionalitat, per això ha desplegat una sèrie de millores i arranjaments als accessos al centre educatiu Antònia Simó i Arnó. Com és la reforma del tossal de Santes Creus, l'habilitació d'un mirador en un del vèrtex de ponent del turó, la construcció de la plaça de Teresa Rodrigo, la plaça Frederic Godàs, plaça de Josep Carner, les escales de pedra, el passeig de les lletres, l'obertura del carrer dr. Agustí i pròximament es construirà un nou aparcament al peu de les escales del tossal, per a facilitar l'accés de vehicles per anar a buscar als nens a l'escola. 

nitsdetaverna.jpg
Nits de taverna 2019

Esdeveniments 
Des del govern de Josep Ibarz s'han creat moltes festivitats i esdeveniments anuals que atrauen l'atenció de molta gent de la zona. Destaca el Dreamland, celebrat el dia d'Europa, les nits de taverna, on ens visiten cantautors rellevants del panorama català, la festa occità-català, el festival de curtmetratges "Films in Situ", la Fira de la Il·lustració, la castanyada i els túnels del terror.... Pels esdeveniments juvenils, cal destacar, la creació de la xarxa jove que engloba als més de 1000 joves de la vila, que es reuneixen i fan enquestes per poder decidir entre tots els concerts i les activitats que els hi agradaria que s'organitzessin. 

Tot això només és una nota resumida de totes les actuacions que ha fet Josep Ibarz per Almacelles. Gràcies a la passió i moltíssimes hores que Josep dedica per la seva vila, Almacelles és un indret magnífic amb una molt bona qualitat de vida. I el millor de tot? És que Josep encara té molts més projectes per implementar.

Josep Ibarz, Alcalde Almacelles

Cartipàs Municipal

 

En el Ple extraordinari, de data 6 de juliol, es van aprovar els diferents punts que composaran el Cartipàs Municipal per a la legislatura 2019-2023. Entre els punts més destacats cal mencionar les competències delegades en els diferents regidors i regidores de l’Equip de Govern, que seran les següents:

ALCALDE PRESIDENT

Josep Ibarz Gilart

 

Regidora Delegada: SRA. VANESA OLIVART ROSICART

Serveis Municipals:

 

  RECURSOS HUMANS i POLICIA

. Contractació personal laboral de l’Ajuntament

. Creació noves places laborals a l’Ajuntament

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb aquestes àrees

 

 ESPORTS:

. Presidència del Patronat Municipal d’Esports

. Informació relacionada amb les diferents entitats esportives

. Concursos, premis i altres celebracions en matèria d’esports.

. Qualsevol altre assumpte relacionat amb aquesta àrea.

 

 

Regidora Delegada: SRA. MARIA LLUÏSA GRANERO MURGADES

Serveis Municipals:

 BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA:

. Assistència Social

. 3a. edat

. Serveis Socials

. Informació i relacions socials

. Presidència del Patronat Municipal d’Avis

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb aquesta àrea

 

 HISENDA:

. Presidència de la Comissió Especial de Comptes

. Pressupost i execució de crèdits pressupostaris

. Modificacions de crèdits

. Subvencions

. Inversions

. Recaptació

. Liquidació pressupost

 

CULTURA:

. Activitats culturals, recreatives, música, agrupacions artístiques

. Gestió de les activitats del Centre Cultural d’Almacelles “El Casal”.

 

 JOVENTUT:

. Centre Cívic Casa Clara

. Informació i coordinació amb els diferents grups juvenils

. Concursos, premis, conferències, cursos i altres celebracions en matèria de joventut

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb aquestes àrees

 

Regidora Delegada: SRA. MONTSE NORÓ MONTRAVETA

Serveis Municipals:

EQUIPAMENTS MUNICIPALS:

. Gestió i control dels equipaments municipals i instal·lacions esportives de tot tipus, camps de futbol, poliesportiu, piscines, etc.

 

 NOVES TECNOLOGIES:

. Foment de noves tecnologies en tots els estaments de la població

. Facilitar la instal·lació i incorporació de nous instruments que facilitin la posada en marxa d’aquestes noves tecnologies

. Familiaritzar i facilitar l’accés a Internet de tots els almacellencs

. Posar al dia la pàgina d’Internet local

. Ràdio, revista Lo Vilot i publicacions de tot tipus

. Qualsevol altre assumpte relacionat amb aquesta àrea

 

 EDUCACIÓ:

. Escoles Bressol municipals

. Centres i institucions d’ensenyament i els seus serveis complementaris

. Ajuts i foment de l’ensenyament

Activitats relacionades amb aquesta àrea

 

 URBANISME:

. Llicències d’obres

. Llicències d’obertura d’establiments

. Instruments d’ordenació urbanística

. Activitats industrials

. Habitatge

. Patrimoni

. Expropiacions

. Permutes

. Compra-Venda de béns

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb aquesta àrea

 

 

Regidora delegada: SRA. MONTSERRAT  ARNÓ MORA

Serveis Municipals:

 

 COMERÇ:

. Foment de l’associacionisme comercial

. Foment d’activitats, actes i mesures que fortifiquin el teixit comercial de la vila

. Qualsevol altre assumpte relacionat amb aquesta àrea

 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA:

. Relació i treballs amb totes les entitats del poble

. Qualsevol assumpte vinculat amb aquesta àrea

 

 ÀREA DE LA DONA

. Foment de la participació sociopolítica de les dones

. Fomentar la coeducació i la formació de les dones.

. Fomentar iniciatives socials que afavoreixin la participació de la dona i la igualtat d'oportunitats. 

. Organització d’actes commemoratius: Dia Internacional Contra la Violència envers les dones, Dia Internacional de la Dona. 

 

BANC D’ALIMENTS:

. Gestió del Banc d’Aliments i relacions amb altres entitats

 

  SANITAT:

. Salut Pública

. Relació amb el personal sanitari del CAP i amb la seva activitat

. Seguiment i control de la qualitat de l’aigua potable

. Campanyes periòdiques de desratització i desinfecció

. Higiene pública

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb els hàbits saludables.

 

 

Regidor Delegat: SR. JOSEP MARIA BOSCH MAYENCH

 

Serveis Municipals:

 

 VIES I SERVEIS I AGRICULTURA.

. Activitats ramaderes i agràries

. Repoblació forestal

. Relacions amb els diversos grups ramaders

. Informació i relacions amb les diferents entitats agràries

Inspecció i vigilància de camins rurals

. Planificació, projecció, construcció, conservació, ús i explotació de camins

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb aquesta àrea

. Assistència com a representant de l’Ajuntament a les Juntes del Sindicat de Regs.

 

NUCLI AGREGAT DE LA SAIRA:

. Tota mena d’estudis i propostes en relació al nucli agregat de la Saira, per tal d’atendre els interessos i serveis dels seus vilatans en aquesta porció del territori.

 

 

Regidor Delegat: SRA. PILAR MARTÍNEZ SAURA

 

Serveis Municipals:

 

GESTIÓ ENERGÈTICA I DESENVOLUPAMENT SOSTENIBILITAT:

. Gestió escombraries i clavegueram

. Gestió de les aigües

. Medi ambient

. Deixalleria

. Educació ambiental: campanyes de sensibilització ambiental, xerrades informatives...

 

 MEDI AMBIENT, SERVEIS I MANTENIMENT D’EQUIPAMENTS:

. Cementiri

. Recollida d’escombraries

. Neteja viària

. Transport públic

. Enllumenat públic

. Personal de serveis

. Urbanització i manteniment  de nous vials i vies urbanes

. Qualsevol altre assumpte vinculat amb aquesta àrea


Per accedir a la informació oficial de l'organigrama de l'ens feu clic al següent link, que us portarà a una pestanya nova:

https://seu-e.cat/web/almacelles/govern-obert-i-transparencia/informacio-institucional-i-organitzativa/informacio-institucional/organigrama-de-l-ens

10.jpg

PLANTA BAIXA:

Atenció al públic i padró: de les 08.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

Registre Civil: de les 08.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

Registre de documents: de les 08.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

Recaptació: de les 08.00 h a les 13.30 h, dimarts i divendres

PRIMERA PLANTA:

Alcaldia (Cal tenir cita prèvia trucant al 973741212)

Atenció al públic de les 08.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

També podeu enviar un e-mail a  secretaria-alcaldia@almacelles.cat

 

Secretaria (Cal tenir cita prèvia trucant al 973741212)

Atenció al públic de les 12.00 h a les 13.30 h, dimarts i dijous

També podeu enviar un e-mail a  ajuntament@almacelles.cat

 

Intervenció:

Atenció al públic de les 12.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

També podeu enviar un email a interventor@almacelles.cat 

 

Comptatibilitat:

Atenció al públic de les 08.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

També podeu enviar un email a comptabilitat@almacelles.cat

 

Premsa i relacions externes:

Atenció al públic de les 08.00 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

També podeu contactar trucant al 973741212 o enviant un email a ajuntament@almacelles.cat

 

SEGONA PLANTA:

Promoció económica: de les 11.30 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres

Serveis Socials i joventut: de les 09.30 h a les 11.00 h de dilluns a divendres

Urbanisme:

  • Llicències i tràmits d'expedients: de les 11.30 h a les 13.30 h, de dilluns a divendres
  • Consultes arquitecte tècnic: de les 11.30 h a les 13.30 h, de dilluns a dimecres
  • Consultes arquitecte municipal (cal tenir cita prèvia): de les 11.30 h a les 13.30 h, dimecres

En aquest apartat podreu trobar tots els processos de selecció de personal de l'Ajuntament d'Almacelles, actius i acabats, realitzats a partir de l'any 2017.

Per accedir als actes de ple fes un clic al següent link, i et portarà a una nova pàgina:

https://www.seu-e.cat/web/almacelles/govern-obert-i-transparencia/accio-de-govern-i-normativa/accio-de-govern-i-partits-politics/actes-de-ple

També podeu veure els enregistraments dels plens al canal d'Almacelles TV, de Youtube:

02.jpg

Amb la funció d'assistir el màxim responsable de l'ens en l'exercici de les seves atribucions i d'exercir les competències que li han estat delegades pel Ple, la Junta de Govern pren decisions sobre diferents temes. Aquí pots consultar els acords presos en el marc d’aquestes reunions, que no inclouen dades personals.

Per accedir als acords de junta  fes un clic al següent link, i et portarà a una nova pàgina:

https://www.seu-e.cat/web/almacelles/govern-obert-i-transparencia/accio-de-govern-i-normativa/accio-de-govern-i-partits-politics/acords-de-junta-de-govern

05.jpg

A través d'aquest apartat pots accedir a la informació relativa als edictes, anuncis i altres procediments normatius que es troben actualment en tràmit.

Per accedir al tauler d'edictes fes un clic al següent link, i et portarà a una nova pàgina:

https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2501940003

Vols conèixer el calendari de pagament d'impostos?

Fes clic al següent link:

https://ov.oagrtl.cat/ordenances.aspx?almacelles

Document Actions