al contingut a la navegació Informació de contacte

VI  Concurs de guarniment de jardins i balcons amb plantes i elements florals

DIJOUS 28 MAIG 2020

BASES DEL CONCURS

Almacelles ha estat novament escollida el 2019 com una de les ciutats reconegudes amb el títol de Vila Florida de Catalunya en categoria de quatre flors. Un reconeixement que atorga la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) i que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes.

Volem continuar en aquesta aposta i fomentar a que sigui la ciutadania qui col·labori i aporti el seu granet de sorra i fer d’Almacelles la gran Vila Florida de l’interior de Catalunya. És hora que comencem a donar color, vida i verdor als espais particulars de cadascuna de les nostres cases, dels nostres carrers i de les nostres façanes. Des de l’Ajuntament volem posar-ho una mica més fàcil i accessible amb aquest sisè concurs de guarniment de balcons i finestres amb plantes i elements florals, després d’haver comprovat l’èxit i la bona acollida que va tenir les anteriors edicions.

 

PARTICIPANTS:

Tots els balcons, jardins i finestres de les vivendes situades al municipi d’Almacelles, que puguin ser decorades, sense que això suposi un perill per a la integritat d’aquests o la dels vianants.

 

Per donar a conéixer el vostre balcó o jardí florit, podeu fer-nos arribar una fotografia a l’adreça promocio@almacelles.cat, abans del dia 8 de juny, i posar el vostre nom, telèfon, correu electrònic i l’adreça on està ubicat per tal que el Jurat pugui ser coneixedor de la vostra sol.licitud i la pugui avaluar.

 

 NORMES:

Qualsevol element penjant o col·locat sobre qualsevol estructura haurà d’estar perfectament fixat, de tal manera que no pugui precipitar-se a causa del vent o altra causa. Tot aquell balcó que presenti un possible perill serà desqualificat i no serà tingut en consideració per part del Jurat.

 Tots els elements florals o vegetals han de ser naturals, cap d’artificial.

 

 EL JURAT:

 El Jurat estarà format per persones vinculades professionalment al món de la jardineria i floricultura. Enguany, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del COVID-19, es farà una deliberació a partir d’un recull fotogràfic dels millors balcons i jardins del municipi i, sobre aquests paràmetres, es decidiran els guanyadors. La utilització de flor natural, l’harmonia, el color, l’originalitat, el disseny i la varietat d’espècies són els principals criteris que es tindran en compte per designar els guanyadors.

 Es valorarà l’aportació a nivell particular, de color i verdor a la via pública mitjançant el guarniment de flor natural.

 

Inicialment el jurat estarà format per:

- Sr. Santiago Palomar Gavin – tècnic de l’empresa JARDILAND

- Sr. Joan Bonet –enginyer tècnic agrícola

- Sra. Elisabet Purroy Sisó – tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almacelles

- Altres a determinar

 Aquest es podrà modificar amb motius justificats.

 

PREMIS:

 Es repartiran tres premis:

 · Un primer premi per al jardí més ben guarnit, valorat en 50 €

· Un primer premi per al balcó més ben guarnit, valorat en 50 €

· Un segon premi per al balcó més ben guarnit, valorat en 30 €

 

Aquests diners s’hauran de bescanviar per productes florals, llibres de jardineria o eines per a la jardineria en els diferents establiment del municipi d’Almacelles.

 

No entraran en concurs de la present edició aquells que van obtenir el primer premi en qualsevol de les dues categories en la darrera edició de 2019.

 

La inspecció de balcons i jardins i la determinació dels guanyadors tindrà lloc durant la primera setmana de juny (del 8 al 14 de juny).

 

Elisabet Purroy Sisó

 Tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almacelles

 

Almacelles, maig de 2020