al contingut a la navegació Informació de contacte

Render Sagrada Família

DIVENDRES 27 DESEMBRE 2019

L’Ajuntament d’Almacelles prepara un render sobre l’antic convent de la Sagrada Família, ja desaparescut

 

Amb la finalitat de possibilitar als almacellencs i almacellenques d’una certa edat, i a les noves generacions que vinguin, de veure i contemplar com era l’antic Convent-Col·legi de la Sagrada Família en 3D; l’Ajuntament ha endegat els treballs previs per preparar un render i un estudi sobre quin era l’aspecte originari i les dependències interiors d’aquest magnífic edifici de caire neogòtic que es va bastir entre els anys 1924 i 1926 i que va ser tot un referent visual, social i religiós de la vila fins l’any 1996, en què es decideix enderrocar-lo per deixar pas a una plaça, on més tard, s’hi edificaria l’actual Centre Cultural.

 

L’edifici seria encarregat a l’arquitecte lleidatà Joaquim Porqueras Bañeras (Lleida 1883-Barcelona 1978). Autor de l’ampliació del col·legi dels Maristes de Lleida i de l’església dels Sagrats Cors dels Pares Calassancis de Barcelona, entre d’altres. Aquest arquitecte fou conegut i reconegut per emprar un estil neogòtic molt de moda en aquells primers anys del segle XX i molt seguit per alguns arquitectes modernistes. La principal novetat és la utilització del maó massís i la repetició en simetria de portes i finestres amb arc de mig punt i altres elements que ens recorden esglésies i palaus de l’edat mitjana.

 

Aquest render o imatge virtual en 3D de l’edifici de l’antic Convent-Col·legi de la Sagrada Família d’Almacelles, ha de servir per posar de relleu i en valor antics edificis ja desaparescuts que guarden tots ells una gran riquesa tant arquitectònica com sentimental. Per a la seva confecció s’han emprat nombrós material fotogràfic provinent de l’Arxiu Històric Municipal, així com de fonts orals de gent que hi va viure, estudiar o treballar en aquest edifici.

 

Val a dir que aquest projecte pretèn que sigui el primer d’un seguit de més renders i estudis d’altres edificis històrics i de gran vàlua ja desaparescuts d’Almacelles. En definitiva, un pas més per a la recuperació de la memòria històrica de l’imaginari arquitectònic almacellenc i –en certa manera- també sentimental, que es vol recrear de manera virtual per al seu coneixement i difusió. La presentació d’aquest treball tindrà lloc al Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal tan aviat com estigui enllestit.

 

Ajuntament d’Almacelles