al contingut a la navegació Informació de contacte

Reciclatge

DIMARTS 22 OCTUBRE 2019

Almacelles disminueix en un 11% la quantitat de residus RESTA que, fins ara no es reciclava; i n’incrementa un 15,8% el reciclatge dels residus FORM (fracció orgànica)

 

Amb les darreres dades del reciclatge que es du a terme a Almacelles durant els darrers mesos, s’ha constatat que el municipi d’Almacelles va recollir l’any 2018 163,4 tones de brossa qualificada com a FORM (matèria orgànica), i seguint amb el promig dels mesos que portem de l’any 2019, s’espera que acabem l’any amb un total de 190 tones. Aquest augment de recollida de brossa FORM representa un increment respecte a l’any anterior d’un 15,8%.

 

Pel que fa als residus anomenats RESTA (els que no es reciclen), durant el 2018 es van recollir 1.990 tones, mentre que segons el promig de les recollides d’enguany, es preveu tancar l’any 2019, amb un total de 1.768 tones. Això significa una reducció dels residus de rebuig i que no es reciclen de l’11%.

 

La nota positiva és l’increment en el reciclatge global d’Almacelles, amb xifres que van des del 5% en el cas dels envasos i vidre, el 6% pel que fa al cartró i paper, o el 8% en els residus FORM o orgànic. Tanmateix, Almacelles, encara resta lluny de reciclar el que seria òptim (sobre un 70%), ja que ara mateix es calcula que el percentatge de reciclatge ronda el 24%. L’Agència de Residus estableix que el percentatge de reciclatge que s’hauria d’aconseguir en tots els municipis l’any 2020 serà del 50%.

 

A aquesta tònica, malaudarament, cal afegir l’increment del canon d’abocament de residus RESTA (el que no es recicla i va directament a l’abocador comarcal), gestionat per la Generalitat de Catalunya, i que preveu passar dels 41 euros per tona actuals als 47 euros per l’any 2020, i als 53 euros per a l’any 2021.

 

L’Ajuntament d’Almacelles preveu facilitar el reciclatge amb noves campanyes de conscienciació i iniciatives puntuals com ara la recollida porta a porta, en el cas d’alguns comerços de la vila, per descongestionar les illes de contenidors als particulars.

 

Ajuntament d’Almacelles