al contingut a la navegació Informació de contacte

Primers passos per treure a concurs la gestió de les escombraries a Almacelles

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Almacelles ha aprovat aquest dimecres la contractació del servei de redacció de les prescripcions tècniques i administratives que regiran la contractació del servei de recollida d’escombraries i transport dels residus municipals. El contracte s’ha adjudicat a una empresa especialitzada, la millor de les tres ofertes presentades, per valor de 8.178,39 euros, IVA inclòs, i serà el primer pas per treure a licitació la gestió de les escombraries, i més concretament l’àmbit de la recollida orgànica i els residus sòlids urbans (RSU).

Illa de contenidors a Almacelles
Illa de contenidors a Almacelles

DIMECRES 02 FEBRER 2022

El pròxim 31 d’agost d’aquest 2022 finalitza el contracte que el consistori almacellenc va signar amb l’actual empresa de recollida d’escombraries, la qual cosa suposa una nova licitació per oferir “aquest servei imprescindible per als ciutadans”, ha explicat l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart. El consistori almacellenc ha apostat tradicionalment per licitar des del mateix consistori la recollida de la brossa orgànica i els RSU amb el sistema de recollida de contenidors, ja que “això permet a les veïnes i els veïns d’Almacelles disposar d’un servei molt més eficient, i que no ve limitat per uns horaris o torns, sinó que en podem disposar sempre que el necessitem”, explica Olivart. D’altra banda, la recollida de plàstic, vidre i cartró a Almacelles la gestiona el Consell Comarcal del Segrià, de manera mancomunada amb altres municipis de la zona.

En un termini d’un mes, s’haurà elaborat el plec de clàusules i entrarà en termini d’exposició pública. Una vegada finalitzat, si no hi ha al·legacions, es durà a terme el concurs públic i la contractació de l’empresa que s’encarregarà de la gestió de les escombraries en els pròxims anys a Almacelles.

Una aposta per millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, s’ha mostrat satisfeta de poder tirar endavant aquesta licitació que servirà per “garantir una millor qualitat de vida per a les nostres veïnes i veïns, que es mereixen viure en un entorn més amable i cuidat, amb uns espais públics nets, i això passa per garantir una gestió de les escombraries més eficient i que contribueixi a tenir al poble amb les millors condicions a nivell de neteja”.