al contingut a la navegació Informació de contacte

Presentació ALMA Parc Escultòric

DILLUNS 18 FEBRER 2019

El projecte ALMA és la materialització d’un somni estètic, d’una addicció a la bellesa, d’una passió per l’art, d’una devoció per la gran escultura. Tot i estar organitzat pel gabinet internacional d’editors i marxants d’art LLEI D’ART, el projecte depèn totalment de l’Ajuntament de la Vila d’Almacelles (Lleida – España), patrocinador principal i propietari de l’espai verd on s’erigirà el parc. Es tracta, per tant, d’un parc escultòric públic que s’adequa per convertir-se en un museu d’art escultòric a l’aire lliure.

Josep Ibarz i Gilart (París, 1961), alcalde de la Vila d’Almacelles des de fa 15 anys, va tornar un bon dia a casa enamorat d’un dels parcs escultòrics britànics més reconeguts. La seva profunda afició per la història i l’art el va dur a treballar la idea de poder oferir a la gent alguna cosa semblant, encara que fos de mida molt més reduïda que l’original.

Es va triar el Parc d’Europa, un espai verd polivalent especialment cuidat, on la gent es passeja i gaudeix del lleure, per situar el projecte, a fi i efecte que es convertís en una mena de museu escultòric a l’aire lliure i on les escultures romanguessin exposades tot desafiant les inclemències del temps, deixant constància del seu significat, del seu valor estètic i de la seva moderna bellesa.

Pel febrer de 2019 s’inaugurà ALMA. Sobre els seus turons, es podran admirar peces escultòriques d’artistes nacionals i internacionals, en un esforç per acostar l’art a la societat i sensibilitzar el públic amb el seu gran valor.