al contingut a la navegació Informació de contacte

Pintura, música, esport i carnaval omplen el calendari d’activitats almacellenc per les setmanes vinents

L’Ajuntament d’Almacelles ha programat per aquesta segona quinzena de febrer un seguit d’actes culturals i esportius amb els quals vol oferir alternatives d’oci i atendre les necessitats, gustos i inquietuds de les almacellenques i almacellencs. De totes les activitats programades, cal destacar l’exposició del pintor català Josep Guinovart ‘Clamor de Terra’, que s’inaugura aquest 24 de febrer al Museu Josep Mas Dordal; el concert de Ramoncín programat a la sala polivalent el dia 26 i el de la Marta Rius aquest 18 de febrer a la Sala Arca dins del cicle Nits de Taverna, la masterclass de Zumba que ofereix Ana Aparicio aquest dia 20 en la mateixa sala polivalent i, finalment, la Rua del Carnestoltes Infantil prevista aquest 27 de febrer.

DIVENDRES 18 FEBRER 2022

“Durant aquesta quinzena, s’aglutina a Almacelles un seguit d’activitats molt diverses i amb elles esperem que tothom pugui trobar alguna proposta del seu interès. Tindrem exposicions pictòriques, concerts de primer nivell, el carnestoltes infantil i, fins i tot i pels més esportistes, una masterclass de Zumba”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, qui anima tothom a triar i gaudir d’aquesta variada agenda d’activitats.

Una mostra dedicada a la terra i l’aigua

La mostra Clamor de Terra que s’inaugura al Museu Josep Mas Dordal aquest 24 de febrer recull un seguit de peces úniques i obres gràfiques del pintor Josep Guinovart amb les quals es vol establir un diàleg entre l’aigua i la terra. La directora de la Fundació Espai Guinovart, l’entitat que col·labora amb el Museu Josep Mas Dordal per fer possible l’exposició, recorda que, per aquesta mostra, “s’aprofita l’avinentesa que suposa la Festa de l’Aigua, que se celebra aquest mes de març, per fer confrontar aquests dos elements sense els quals no es pot entendre el paisatge del Segrià, una terra que Josep Guinovart coneixia molt i molt bé”. Les peces úniques que s’exposaran són exemples de la pintura matèrica de la qual Guinovart va se màxim exponent i inclouen rostolls, ceràmica i, fins i tot un càntir fet per ‘Guino’ amb les seves mateixes mans. Totes elles fan de la mostra una exposició especialment atractiva per les escoles i tothom qui s’acosti a l’art contemporani amb la ment oberta. Vanesa Olivart, l’alcaldessa d’Almacelles, agraeix el Museu Josep Mas Dordal i la Fundació Espai Guinovart l’esforç conjunt que ha permès portar fins a Almacelles “una mostra de primer nivell”.

Bon ritme de venda d’entrades pel concert de Ramoncín

Una altra de les activitats destacades d’aquesta segona quinzena de febrer és el concert que el músic madrileny Ramoncín oferirà aquest dia 26 a la sala polivalent. Fins ara, s’han venut més de 400 entrades. Abans d’aquest concert, però, la vila viurà el concert de la catalana Marta Rius aquest mateix 18 de febrer a la Sala Arca dins del marc del cicle Nits de Taverna. Per últim, les activitats d’aquesta segona quinzena del mes de febrer es completen amb una masterclass de Zumba diumenge dia 20 a les 11.30 de la mà de l’Ana Aparicio i amb la Rua del Carnestoltes Infantil el dia 27. La Rua començarà a les 17.00 h a la plaça de la Vila i es comptarà amb la participació dels Grallers d’Almacelles, que acompanyaran al Rei Carnestoltes fins a la Sala Polivalent. La Rua es tanca amb la crema del Rei Carnestoltes i l’actuació infantil Carnestoltes de 15!! A càrrec del grup 3/4 de 15.