al contingut a la navegació Informació de contacte

Mirador de les Bruixes

DIJOUS 31 GENER 2019

Amb motiu de les obres de millora i arranjament dels accessos al centre educatiu Antònia Simó i Arnó, que es troben en la part alta del tossal de les Santes Creus de la vila, l’Ajuntament d’Almacelles ha procedit a habilitar un mirador en un dels vèrtex de ponent del turó al qual s’hi pot accedir fàcil i còmodament des del mateix centre escolar i des dels nous accessos habilitats.

 

Aquest mirador adopta el nom de Mirador de les Bruixes, ja que antigament era el nom popular amb el què es coneixia aquest indret, quan el tossal era molt més alt i les formes i cavitats de la roca –avui en dia desaparegudes amb motiu de l’esplanació que es va fer als anys setanta per ubicar el nou col·legi- servien com a llocs on es deia que s’amagaven les bruixes i bruixots, segons l’imaginari almacellenc de l’època.

 

Des d’aquest Mirador de les Bruixes, també es pot veure i contemplar en tota la seva extensió els principals pics pirinencs, les serralades pre-pirinenques i tota la plana de la Llitera. Un plafó explicatiu servirà per conéixer cadascun dels pics, serres i altres elements destacats que es poden apreciar des d’aquest punt tan enlairat a simple vista en dies de bona visibilitat.

 

Ajuntament d’Almacelles