al contingut a la navegació Informació de contacte

Malestar de part del territori

DIMECRES 18 DESEMBRE 2019

L’Ajuntament d’Almacelles fa avinent el malestar de part del territori

 

Avui, l’Alcalde d’Almacelles Josep Ibarz ha manifestat de poc encertada i excloent la “cimera del Pla” que ha promogut l’alcalde de Lleida, ja que de facto s’hi han exclòs diverses poblacions importants de la Plana, com ara Alcarràs, amb prop de 10.000 hab, Almacelles amb prop de 8.000 hab., Agramunt amb prop de 6.000 hab., Alpicat amb prop de 6.000, Tremp amb prop de 5.000 hab., o Alguaire amb prop de 3.000 hab i, a més, aquest últim relacionat directament amb l’aeroport de Lleida. Poblacions situades sobre els eixos principals del territori lleidatà com ara l’A2, l’AP2, l’A22, l’A14, la C12 i la línia de ferrocarril entre Barcelona, Lleida, Almacelles, Montsó, Saragossa i Madrid. Poblacions que disposen de més de 1.000 hectàrees de sòl industrial, motius suficients -segons l’alcalde d’Almacelles- per no estar excloses de cap lobby que vulgui treballar pel territori, i veu la iniciativa de Miquel Pueyo com el primer pas per recuperar aquella vella idea del PSC de crear una àrea metropolitana liderada pel Paer en Cap de la ciutat de Lleida.

 

L’alcalde d’Almacelles també ha manifestat que iniciatives com aquestes apareixen per la falta greu d’un lideratge potent i d’un projecte per part de la Diputació, ja que sempre ha estat i ha de ser la Diputació de Lleida qui ostenti la representació del  territori i qui ha de liderar iniciatives supramunicipals d’aquest estil, juntament amb els consells comarcals i, en especial, els del Pirineu que pateixen un despoblament més accentuat.

 

A parer de l’alcalde d’Almacelles, la Diputació és la casa de tots els municipis. Lloa i felicita la iniciativa de l’alcalde de Lleida, però el nostre és un territori molt gran i un sol ajuntament no pot fer la feina d’aixoplugar tots els altres. Hem de treballar més units que mai i tots els municipis volem i hem de dir la nostra.

 

Ajuntament d’Almacelles