al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d'Almacelles finalitza l'arranjament de la tanca d'infantil de l'Escola Antònia Simó i Arnó

L'Ajuntament d'Almacelles ha completat aquesta setmana les obres d'arranjament de la tanca de l'Escola Antònia Simó i Arnó en la zona destinada als nens i nenes d'Infantil, situada a la Plaça de l'Ensenyança. Es tracta de la proposta guanyadora de la primera edició dels Pressupostos Participatius d'Almacelles.

La nova tanca de l'Escola d'Almacelles
La nova tanca de l'Escola d'Almacelles

DIMECRES 14 JUNY 2023

Les obres, que han tingut un cost de 29.577,13 euros, IVA inclòs, han servit per renovar i dignificar aquesta estructura que data de l'any 1940, i que no havia rebut cap remodelació des de llavors. Alguns trams de la tanca presentaven xarxa mosquitera de color verd i altres havien quedat enredats amb heures de grans dimensions, donant-li una imatge deteriorada i antiga. Per tant, l'objectiu d'aquesta reforma era substituir la tanca perimetral del pati i les portes d'accés al recinte per tal d'adequar-les a la normativa vigent i millorar la seva aparença.

Els treballs que s'han dut a terme a l'Escola

Les obres realitzades inclouen diverses etapes: en primer lloc, es va instal·lar una tanca d'obra a l'interior del pati, paral·lela a l'estructura existent i a una distància de 2 metres d'aquesta, amb l'objectiu de delimitar la zona de treball. A continuació, es va dur a terme la demolició de la tanca metàl·lica existent i la peça de coronament del mur de formigó. Per altra banda, s'ha instal·lat una nova tanca de 1,2 metres d'alçada i 2,50 metres de llargada. Aquesta tanca està composada per muntants amb taps de polipropilè i bastidors de malla electrosoldada, la qual cosa li atorga una major rigidesa.

Les portes d'accés al recinte també han estat reemplaçades per noves portes fabricades amb perfilaria metàl·lica i malla electrosoldada, amb un sistema d'apertura elèctrica. Aquestes portes s'han ancorat als pilars d'obra existents i s'han sotmès a un tractament anticorrosiu per garantir la seva durabilitat. Per donar un toc decoratiu a la tanca, també s'han instal·lat peces d'acer lacat al forn amb forma de mans en cada panell de la tanca. En total, s'han col·locat 150 figures d'acer de diferents mides i colors, donant-li un aspecte atractiu i personalitzat.