al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d'Almacelles denuncia la passivitat de l'ATM Lleida i exigeix solucions per la manca d'autobusos que pateix el municipi

L'alcaldessa d'Almacelles, Vanesa Olivart, i una representació del consistori s'han reunit aquest dimecres amb la presidenta de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de Lleida, Josefina Terés, amb l'objectiu d'exigir que s'implementin mesures que posin fi a la problemàtica que pateix el municipi per la manca d'autobusos, i han lamentat la "passivitat" i la "manca de solucions" per part del consorci que gestiona els autobusos al territori. L'alcaldessa denuncia que, des del mes de setembre del 2022, un total de 330 persones no han pogut pujar al transport públic que connecta amb Lleida a causa de la manca de places.

La reunió entre l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, i la presidenta de l’ATM Lleida, Josefina Terés
La reunió entre l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, i la presidenta de l’ATM Lleida, Josefina Terés

DIMECRES 22 MARÇ 2023

Olivart ha tornat a posar sobre la taula totes les accions que ha emprès el consistori, com és el cas de les cartes a les autoritats competents que s'han dut a terme en aquests mesos i ha lamentat que l'ATM no hagi aportat cap solució malgrat la "urgència" que té Almacelles a l'hora de disposar d'autobusos més grans i més freqüències horàries d'aquest transport públic. Igualment, ha recordat que el diàriament la Policia Local ha d'estar present a la parada d'autobús a les 7.50 hores per evitar els disturbis que produeixen algunes de les persones que en volen fer ús, i que és el trajecte que va sempre més ple.

L'alcaldessa almacellenca ha detallat que des de l'ATM han assegurat una resposta per aquesta setmana o la vinent, però s'ha mostrat preocupada, ja que "no ens han pogut concretar quan s'implementarà la solució, si és que es troba" i, en aquest sentit, ha remarcat que "volem un autobús on ningú es quedi al carrer, i el volem urgentment". Paral·lelament, el consistori es troba en contacte amb l'ATM Barcelona per buscar més possibles solucions.

Un compromís per fer d'Almacelles un municipi sostenible

Olivart ha reflexionat que "tenir un bon transport públic a la capital és vital per a les almacellenques i almacellencs, i, en aquest sentit, les institucions juguem un paper fonamental. Nosaltres estem apostant per un Almacelles sostenible i, lamentablement, a la vegada estem depenent que ens posin un autobús perquè el veïnat no es vegi obligat a agafar el cotxe particular", ha conclòs.