al contingut a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d’Almacelles ofereix suport a la gent gran per descarregar el certificat Covid

L’Ajuntament d’Almacelles ha posat en marxa una iniciativa per facilitar la descàrrega del certificat Covid entre les persones grans del municipi, aquelles qui no disposin de la tecnologia per fer-ho o que no tinguin experiència en la gestió de les noves tecnologies. El consistori almacellenc ha habilitat un espai amb persones voluntàries a disposició de les veïnes i els veïns que necessitin ajuda per obtenir aquest document que acredita la situació d’una persona respecte a la Covid-19 i permet viatjar i accedir a determinats espais, com ara zones interiors de restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també residències de gent gran.

Centre Cultural d'Almacelles
Centre Cultural d'Almacelles

DILLUNS 13 DESEMBRE 2021

Les persones que vulguin descarregar o imprimir el certificat Covid podran acudir durant set dies al Centre Cultural d’Almacelles, en horaris de matí i de tarda. En concret, els proporcionaran ajut les persones voluntàries que formen part del grup de veïnes i veïnes coordinat pel consistori que es va crear de forma solidària per cobrir les necessitats de les persones més vulnerables durant el confinament. Les persones voluntàries romandran a l’espai per oferir assessorament a tots aquells qui ho necessitin els pròxims 15, 16, 17, 20, 21, 22 i 23 de desembre, als matins de 10 a 12 hores i a les tardes de 17 a 19 hores.

Documents per obtenir el certificat

Per obtenir el certificat Covid, caldrà que aquelles persones que no tinguin certificat digital o que no estiguin donades d’alta a l’aplicació mòbil ‘La meva Salut’, duguin la seva targeta sanitària i el seu DNI, per tal d’habilitar-los el compte a l’espai electrònic i poder descarregar el certificat al telèfon mòbil, o bé imprimir-lo per portar-lo en paper.

Una aposta per fer més fàcil la vida les persones i reduir la bretxa digital

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha explicat que aquesta mesura està pensada per les persones grans que no disposen de la tecnologia per descarregar el certificat, o no tenen els coneixements per fer-ho, així com per totes aquelles persones que no poden disposar d’un ordinador, telèfon mòbil, o d’experiència en l’ús de les noves tecnologies per obtenir el document. En aquest sentit, Olivart ha recordat que un dels objectius que té com a nova alcaldessa del municipi és el de “fer més fàcil el dia a dia del veïnat i pensar en les necessitats de totes les almacellenques i els almacellencs, però molt especialment de la nostra gent gran”, ha dit.

Olivart també ha reivindicat la necessitat de contribuir per reduir al màxim la bretxa digital a Almacelles, per la qual cosa s’ha compromès a proporcionar eines a la ciutadania per tal que puguin dur a terme els seus tràmits de manera còmoda i amb assessorament, especialment després de la jornada de col·lapse que va viure la pàgina web arran de la posada en marxa del certificat per accedir a diferents espais públics. “Oferim els recursos necessaris perquè cap almacellenca ni cap almacellenc es quedi sense el seu certificat Covid”, ha explicat Olivart. Igualment, l’alcaldessa d’Almacelles ha aprofitat per recordar la importància de vacunar-se a aquelles persones que encara no ho han fet i de no abaixar la guàrdia davant d’aquest nou repunt de la pandèmia.