al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Almacelles torna a reclamar a l’Estat un enllaç entre la variant de l’N-240 i la Cooperativa, el camí d’Alguaire i el camí de la Saira

L’Ajuntament d’Almacelles ha tornat a reclamar a l’Estat que habiliti, amb la celeritat més gran possible, un enllaç entre la variant de l’N-240 i la Cooperativa, el camí d’Alguaire i el camí de la Saira. Aquesta millora viària és una demanda històrica del municipi i, especialment, dels professionals del sector primari de la població, els quals fa anys que demanen una solució pel problema de connectivitat que pateixen els camins principals de la part nord del terme. La petició li ha estat traslladada al subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, qui s’ha reunit aquest mes de febrer amb l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart.

DIVENDRES 11 FEBRER 2022

A hores d’ara, i així ho recorda l’alcaldessa, la variant de l’N-240 suposa una important barrera a l’hora d’accedir als indrets als quals beneficiaria l’enllaç que es planteja i, a més a més, els veïns de la zona centre de la vila es veuen obligats, com a resultat de la falta de connectivitat, a suportar el trànsit de massa vehicles pesants. Tot plegat li ha estat traslladat al subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, durant la reunió que, a Almacelles, ha mantingut aquesta setmana amb l’alcaldessa: “hi ha qüestions que depenen, ara per ara, de l’Estat espanyol i, com a alcaldessa, la meva feina és mantenir una relació fluida amb totes les administracions de rang superior amb responsabilitat al territori. A la trobada, li hem plantejat aquesta necessitat que existeix des de fa molts i molts anys. Esperem que, aviat, hi hagi alguna mena d’avenç, perquè la nostra pagesia, que és un sector estratègic pel municipi, necessita solucions”, explica Olivart.

Cessió de la titularitat d’un camí

D’igual manera, a la trobada mantinguda aquest mes de febrer amb el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, l’alcaldessa li ha demanat la cessió al consistori de la titularitat del vial lateral que connecta el camí de Ventafarines amb la rotonda que regula la connexió amb la carretera que va a Binèfar un cop estigui arranjat. Aquest vial, propietat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, es condicionarà aquesta primavera dins del marc de la inversió que ha estat realitzada per aquest ens estatal per atendre les reclamacions del territori, que feia anys que demanava la dignificació d’uns vials que es van construir en el seu dia per donar servei a la zona de reg del canal d’Aragó i Catalunya i han esdevingut veritables vies interurbanes que connecten Almacelles i diferents pobles de la comarca. La voluntat del consistori, explica la seva alcaldessa, “és aconseguir evitar noves situacions similars a l’anterior. Quan s’arrangi aquest vial, volem que la propietat se cedeixi a una administració més propera per no tornar a viure situacions d’abandonament”.