al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Almacelles reclama a Salut que garanteixi el servei diari de la farmàcia de guàrdia

L’Ajuntament d’Almacelles ha reclamat a Salut i al Col·legi de Farmacèutics de Lleida que ampliï el servei de la farmàcia de guàrdia del municipi, que ara per ara és compartit entre Almacelles, Alfarràs, Almenar i Alguaire i només opera una de cada quatre setmanes, amb l’objectiu de fer-lo diari i que les almacellenques i els almacellencs puguin disposar d’una farmàcia pròpia sempre, sense necessitat de desplaçar-se a altres municipis.

Farmàcia de guàrdia a Almacelles
Farmàcia de guàrdia a Almacelles

DIMECRES 05 GENER 2022

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha explicat que el consistori ha iniciat els contactes amb el Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Lleida en rebre queixes de la població, i amb l’objectiu de revertir aquesta situació.

“Creiem que Almacelles és un municipi prou important i amb prou densitat de població per tenir la seva pròpia farmàcia de guàrdia”, ha explicat Olivart, per a qui la salut és un aspecte “cabdal”, i considera un “dret” per a un municipi de més de 7.000 habitants el fet de disposar d’una farmàcia oberta els 365 dies de l’any. L’alcaldessa d’Almacelles també ha aclarit que “no estem en contra que els altres pobles també puguin tenir-la, però en el nostre cas, atesa la demanda veïnal, reclamem que estigui oberta sempre, i no només una setmana de cada mes”, ha dit.

Un servei bàsic, també per lluitar contra la pandèmia

Per a Olivart, la pandèmia ens ha recordat la importància de garantir els serveis bàsics de salut per tenir cura de la nostra gent, i, en aquest sentit, ha defensat que aquesta és una aposta per un millor servei farmacèutic, de proximitat i personalitzat a la vila. Igualment, l’alcaldessa recorda que les farmàcies cada cop tenen un paper més actiu en la lluita contra la Covid-19, amb la venda de tests d’automostra i, ara, a més a més, com a punts per notificar els positius. Per tot això, considera indispensables totes aquelles accions encaminades a “defensar els interessos i els drets de la nostra ciutadania, molt especialment en l’àmbit de la salut”, ha conclòs Olivart.

Ara per ara el municipi d’Almacelles disposa de dues farmàcies, ambdues situades al carrer Major, i només una de les quals ofereix serveis de guàrdia, una setmana al mes. Per això, el veïnat que necessita accedir a medicaments les tres setmanes restants, en festiu o caps de setmana, es veu obligat a desplaçar-se a la farmàcia de guàrdia de les localitats veïnes.