al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Almacelles i la residència per la gent gran del municipi activen un programa de voluntariat

L’Ajuntament d’Almacelles i la residència per la gent gran de la vila han activat, aquest mes de febrer, un programa de voluntariat amb el qual es vol fomentar que diferents persones del municipi puguin posar-se a disposició del centre per ajudar a dinamitzar encara més la seva activitat quotidiana ara que l’evolució de la pandèmia ho torna a possibilitar. Així, de nou i amb la campanya, es vol crear un grup de persones externes a l’equip de professionals de la residència que puguin posar a disposició de les persones residents els seus coneixements i habilitats per, “ajudar a donar vida als anys”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

DIJOUS 24 FEBRER 2022

La campanya es denomina ‘Ens agradaria comptar amb tu’ i té com a objectiu recuperar la presència de persones voluntàries en el dia a dia de la residència ara que la situació sanitària ho permet. En concret, la campanya s’ha activat aquesta mateixa setmana a les xarxes amb diverses publicacions: “ho hem fet perquè, abans de la pandèmia, hi havia un equip de persones voluntàries que posaven a disposició de la residència i de les persones que hi viuen les seves habilitats o coneixements per dinamitzar encara més el dia a dia del centre. Ara, hi ha de nou la possibilitat que voluntàries i voluntaris puguin accedir i considerem que és positiu per tothom recuperar-ho. De fet, és una manera de donar més vida als anys encara. Sortosament, a Almacelles gairebé tothom és conscient que els nostres avantpassats són memòria viva i mereixen la màxima atenció i dedicació. Per això, estic segura que moltíssimes almacellenques i almacellencs atendrem aquesta crida que es fa”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

 

Primers inscrits

De moment, i tot i haver-se publicat la crida a xarxes aquesta mateixa setmana, els fets confirmen les previsions de l’alcaldessa i ja hi ha tres persones interessades. Dues d’elles desenvoluparan tasques “d’acompanyament” als residents i la tercera té previst interpretar cançons populars durant les seves visites. Totes les persones qui participin en aquestes tasques de voluntariat, destaca Olivart, seran entrevistades per la psicòloga i l’educadora social del centre, que els oferiran una formació específica perquè coneguin les especificitats del tracte amb les persones d’edat. La residència municipal per la gent gran d’Almacelles compta actualment amb capacitat per a 43 persones i estan sent objecte d’una ampliació pressupostada en 300.000 euros que li ha de permetre arribar a oferir 64 places a les seves dues plantes.