al contingut a la navegació Informació de contacte

Gairebé 500 persones gaudeixen de la música d’autor en català a Almacelles gràcies als tres primers concerts de la 6a edició de les Nits de Taverna

Pràcticament, 500 persones han pogut gaudir, durant aquest febrer i aquest març, de la música d’autor en català a Almacelles gràcies a les Nits de Taverna, que arriben a la sisena edició enguany i que superen el seu equador amb el concert de Pol Fuentes, previst per aquest 25 de març. Aquesta actuació serà la quarta de les sis programades aquest 2022 dins del cicle.

DIMECRES 23 MARÇ 2022

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, valora molt positivament la resposta del públic almacellenc, que ha tornat a mostrar que la vila és un lloc idoni per programar concerts de tota mena: “aquesta sisena edició de les Nits de Taverna està funcionant com esperàvem i l’afluència de públic a la Sala Arca no ha baixat de les 150 persones en cap dels concerts que s’han celebrat fins ara. És un format molt agraït, perquè permet una proximitat notable amb els artistes i convida a gaudir de la música d’una manera molt més íntima i personal. Val a dir, però, que altra mena de concerts, com ara el que va oferir Ramoncín a finals de febrer, també van funcionar molt bé. A Almacelles, aquestes propostes sempre funcionen”, apunta.

Així, aquest 25 de març, arriba el torn del músic de pop d'autor català Pol   Fuentes, líder del retirat grup Rosa Luxemburg i creador multidisciplinari que també ha treballat en el camp audiovisual, el teatre i la il·lustració. L’artista presentarà el seu segon disc en solitari, ‘Saturn negre’, i molt especialment la cançó ‘Lasort’, delaqualacabad’estrenarvideoclip. Fuentes arriba a la Sala Arcadesprés del valencià Pau Alabajos, qui va actuar el 4 de febrer, la santfeliuenca Marta Rius, qui ho va fer el 18 del segon mes d’aquest 2022, i del valencià Òscar Briz, qui va oferir les seves cançons a totes les almacellenques i els almacellencs el dia 11 de març.

 

 

Dos concerts més, a l’abril

 

El cicle continuarà el pròxim 8 d’abril amb un concert a càrrec de Susannes, cantautora rural que presentarà els seus dos discs, ‘Cultivant la Terra’ i ‘Dona llavor’, dues propostes molt personals i sensibles que, explica la mateixa autora, combinen la pagesia i la música per donar lloc a unes cançons que connecten aspectes universals, cerquen paral·lelismes a la natura i incorporen la sensibilitat del cultiu de la terra viscuda en primera persona. Finalment, la 6a edició del cicle Nits de Taverna es tancarà enguany amb la productora musical i cantautora almacellenca Helen Capdevila, qui oferirà un concert, aquest 22 d’abril, per donar a conèixer el seu primer EP, ‘Fairytales’, el qual inclou quatre cançons d'estil folk amb aire reivindicatiu. El 6è cicle de cançó d'autor Nits de Taverna és una iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Almacelles, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.