al contingut a la navegació Informació de contacte

Espectacles de carrer, degustacions, xoucookings i activitats infantils omplen la primera jornada de la VIII Fira de la Il·lustració i la IV Fira Tasta'm d'Almacelles

Almacelles ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la VIII Fira de la Il·lustració i la IV Fira Tasta'm, que ofereix durant tot el cap de setmana àmplia oferta d'expositors i artesans al Mercat de la Il·lustració, espectacles de carrers, cercaviles i actuacions per a tots els assistents, així com una experiència gastronòmica de proximitat, amb xoucookings i degustacions amb productes de quilòmetre zero.

L'alcaldessa a la inauguració de la Fira
L'alcaldessa a la inauguració de la Fira

DISSABTE 20 MAIG 2023

Entre els actes més esperats, destaca l'actuació de Neus Mar amb la seva proposta 'Cançons per canviar el món', que portarà el seu directe a Almacelles a les 19.30 hores, amb aquesta proposta que uneix cançó, amb poesia i dansa, per tal de fer fluir emocions, vivències, desitjos i reivindicacions. Igualment, aquest diumenge durà a terme un xoucooking el guanyador de Masterchef 9 i copresentador del 'Cuines', Arnau París.

Els actes de dissabte al matí

La fira ha obert les seves portes oficialment a les 10 hores, i ha donat pas a un dia replet d'activitats per a tots els gustos. A les 10.30 hores, els assistents han pogut gaudir de l'espectacle itinerant 'Bon dia, afrancesats!', que ha captivat l'atenció del públic amb les seves actuacions en diferents indrets de la fira. A les 11 hores, la música ha omplert els carrers amb 'Sons d'Època', un grup de músics que ha ambientat la fira amb les seves melodies en directe. Al mateix temps, els més petits han tingut l'oportunitat de gaudir d'un conta-contes titulat 'El cavaller Capgròs', que els ha traslladat a un món ple de fantasia i aventura.

A les 12 hores, l'Ajuntament d'Almacelles ha inaugurat oficialment la fira, en un acte que ha anat a càrrec de la presidenta de la Unió de Comerços i Serveis d'Almacelles (UCSA), Carol Vendrell, qui ha posat en valor la tasca de la Fira a l'hora de donar a conèixer tot el que es fa a Almacelles. Per la seva banda, l'alcaldessa Vanesa Olivart ha explicat que la fira és "una oportunitat per retre homenatge a la il·lustració que va fundar i dissenyar el nostre poble actual, sinó que també hi podem tastar els nostres excel·lents productes agroalimentaris i, sobretot, valorar i apreciar el reflex del treball incansable i la dedicació de tots aquells que fan possible aquesta realitat". A continuació, a les 12.15 hores, s'ha dut a terme un taller infantil en commemoració del Dia Mundial de les Abelles, que s'ha repetit a la tarda, i on els nens i nenes han pogut aprendre a fabricar espelmes d'una manera divertida i educativa. Després de l'activitat, a les 12.30 hores, s'ha dut a terme una pausa per degustar un vermut i recarregar forces. A les 13 hores, l'espectacle itinerant 'A buscar viandes!' ha recorregut la fira per entretenir els assistents amb les seves actuacions sorprenents. A continuació, a les 13.30 hores, els músics de carrer del grup 'Melodies Il·lustrades' han amenitzat l'ambient amb la seva música en directe.

Els actes de la tarda de dissabte

La Fira ha reimprès l'activitat a les 16.30 hores, mentre que, a les 17.30 hores, els 'Sons d'Època' han tornat a sorprendre amb la seva música en directe, mentre que l'espectacle itinerant 'La tropa passa revista!' ha captivat l'atenció del públic amb les seves representacions teatrals en diferents punts de la fira.

A les 18 hores, ha tingut lloc una demostració amb termomix per part de Montse Prats i Yolanda Capó, que han ensenyat a preparar àpats amb productes de quilòmetre zero, amb una degustació final per als assistents. A les 19 hores, els més petits han pogut gaudir d'un nou conta-contes titulat 'El monstre del jardí i, a continuació, a les 19.30 hores, ha tingut lloc l'esperada actuació de Neus Mar amb la seva proposta 'Cançons per canviar el món', que han fet vibrar l'escenari gràcies a la seva veu i carisma de la cantautora.

A les 20 hores, l'espectacle itinerant 'Els Il·lustres Il·lustrats' recorrerà els racons de la fira, i, a les 20.30 hores, el grup de músics de carrer 'Melodies Il·lustrades' tornarà a posar l'ambient amb la seva música en directe. La fira posarà punt i final a les 21 hores, en què tancarà les seves portes després d'una intensa jornada d'activitats. No obstant això, els visitants i participants tindran l'oportunitat de gaudir d'un sopar popular per concloure aquesta magnífica jornada, que finalitzarà a les 22.30 hores amb l'actuació del grup de versions 'La Movida'.

Els actes de diumenge

Aquest diumenge, la Fira continuarà amb la segona edició de la Caminada de la Il·lustració a favor d'AFANOC i, en acabar, hi haurà un esmorzar solidari per als participants en la caminada. Durant tot el dia, els assistents podran gaudir de música en viu, espectacles itinerants, conta-contes i una exhibició culinària a càrrec d'Arnau París, guanyador de Masterchef 9 i copresentador del programa 'Cuines' de TV3. La fira tancarà les portes a les 20 hores amb la cloenda a càrrec de Maria Herrero de Cal Micalet.

 

Durant els dos dies de la Fira, Almacelles ofereix espectacles itinerants, actuacions musicals i conta-contes infantils per entretenir a tota la família. A més de totes aquestes activitats, els més petits disposen durant tota la fira del seu propi espai al Racó Infantil, on poden gaudir de jocs de taula gegants de forma gratuïta i atraccions infantils ecològiques de pagament. També hi ha una mostra d'oficis antics i una exposició d'eines antigues i del camp titulada "Les coses de l'avi".