al contingut a la navegació Informació de contacte

Els Reixos porten la màgia a Almacelles amb una rua formada per 9 carrosses i marcada per les mesures Covid

Almacelles ha rebut aquest dimecres la visita dels Reixos Melcior, Gaspar i Baltasar, que han arribat en una gran comitiva formada per 9 carrosses per dur els regals a tots els infants de la vila. L’acte, que ha estat marcat per les mesures per fer front a la pandèmia, ha comptat amb una rua fins a la plaça de la Vila, on ha tingut lloc la rebuda de les autoritats, l’ofrena d’or, encens i mirra per part dels Reixos i els diferents parlaments. A continuació, les almacellenques i els almacellencs més menuts han pogut interactuar amb els Reixos, amb distància de seguretat i en grups bombolla, i han rebut caramels com a obsequi.

Nit de Reis
Nit de Reis

DIMECRES 05 GENER 2022

Els Reixos han arribat, al voltant de les 18 hores, des de l’N-II, han creuat la partida Pla de la Creu i s’han desplaçat fins a la plaça de la Vila a través del cèntric carrer Major. Ho han fet en una rua en què han anat acompanyats del Camarlenc i la seva comitiva amb els regals, els carboners i la seva carrossa de foc, i de les pubilles i els hereus infantils del municipi, entre altres participants, que s’han repartit entre les 9 carrosses, que també han anat acompanyades dels grallers que han amenitzat el recorregut amb la seva música.

 

La rebuda dels Reixos, des de la plaça de la Vila

La rebuda de ses Majestats s’ha dut a terme des de la plaça de la Vila, davant de l’església, i ha estat a càrrec de l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, i de les regidores i regidors que conformen el consistori. A continuació, la pubilla i l’hereu infantils de la vila han fet entrega dels cofres que contenen l’or, l’encens i la mirra al nen Jesús. Tot seguit, Melcior, Gaspar i Baltasar han pronunciat el seu discurs i l’alcaldessa, Vanesa Olivart, els ha donat la benvinguda i els ha fet entrega de la clau d’or que obre totes les portes de les cases de les nenes i els nens d’Almacelles.

Una vegada han acabat els actes, els infants almacellencs han pogut interactuar amb els Reixos, enguany des de baix de l’escenari per tal de garantir les mesures Covid. En aquest mateix sentit, el consistori d’Almacelles ha habilitat un circuit en què cada infant ha pogut ser rebut pels Reixos a través d’un recorregut que ha permès als nens i nenes parlar amb els Reixos i fer-s’hi una foto, a la vegada que s’han mantingut les famílies en els seus respectius grups bombolla, i amb la distància de seguretat amb altres famílies i amb els Reixos, a través d’una cinta de seguretat i de senyalitzacions d’entrada, de sortida i de distància entre els grups. Així mateix, els caramels s’han entregat a cadascun dels infants en comptes de llençar-se des de les carrosses, com era habitual, per evitar els contactes durant la recollida dels dolços.

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha detallat que enguany s’ha pogut mantenir la rua, que ha travessat el carrer Major, una via principal amb molts metres de llargada, per la qual cosa el veïnat assistent ha pogut mantenir la distància de seguretat durant tota la rua, i també durant els parlaments, que també han tingut lloc en un espai ampli i a l’aire lliure. Igualment, l’alcaldessa ha volgut recordar l’obligació, de nou, de dur mascareta al carrer, i també la necessitat de continuar fent ús del gel hidroalcohòlic, entre altres mesures per contenir la nova onada.

 

La pandèmia impedeix l’entrega presencial dels regals

El consistori ha decidit cancel·lar, per prudència, l’entrega de regals que tradicionalment feien cada any els Reixos, porta a porta, a totes les cases amb nens i nenes del municipi. En aquest sentit, Olivart ha explicat que, per evitar riscos, Melcior, Gaspar i Baltasar entraran silenciosament durant la nit a cada casa, amb mascareta i gel hidroalcohòlic, i disposaran els regals per tal que els més menuts puguin gaudir-ne l’endemà al matí. D’aquesta manera, s’evitarà el contacte directe entre els Reixos i els infants i, per tant, tampoc no hi haurà cap risc de contagi.

En aquest mateix sentit, tampoc no es farà la tradicional visita dels Reixos a la Residència Municipal d’Avis, i seran les treballadores i els treballadors del centre qui, amb el permís de Melcior, Gaspar i Baltasar, compliran el paper dels Reixos en aquest recinte, amb els tradicionals vestits reials i l’entrega dels regals a la gent gran de la vila. Igualment, està previst que una de les carrosses s’apropi fins al centre assistencial Sant Joan de Déu - Terres de Lleida, per tal que les persones residents puguin saludar amb distància a ses Majestats.

L’arribada dels Reixos a Almacelles, precedida per la visita del Camarlenc, aquest dilluns al vespre, ha donat per finalitzats els actes per Nadal al municipi.