al contingut a la navegació Informació de contacte

El BUS EXPRÉS arriba a Almacelles a partir de l’11 de gener

DIMARTS 05 GENER 2021

Tot coincidint amb el final d'un any tan trist i dolent per a tothom, ens arriba una bona notícia que feia dies que esperàvem: el Bus Exprés arriba a Almacelles.

En primer lloc, vull donar les gràcies a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya pel seu suport i per aconseguir que aquesta petició s'acabés convertint en una realitat. També vull expressar la meva satisfacció perquè aquest nou servei de transport ens permetrà, d'entrada, incrementar el servei de comunicació amb la ciutat de Lleida, amb la qual, lògicament, hi mantenim molta interconnexió laboral, assistencial i d'altres tipus.

La mobilitat amb la capital és inevitable i estaríem parlant d'un flux anual que rondaria els 150.000 usuaris anuals, segons les dades recollides relatives a l’exercici de 2019. Molts d'aquests trajectes es fan en vehicle privat -aproximadament, uns 4.000 diaris-, i esperem que una part d’aquests es facin amb aquest transport a partir d’ara.

Els qui canviïn descobriran que tot són avantatges: afavoriran la sostenibilitat amb una reducció d'emissions contaminants (la dels cotxes que ara no utilitzaran) i s'estalviaran diners perquè el cost que tindrien si es desplacessin amb el seu turisme seria sensiblement superior. A més, s'han establert un bon grapat de trajectes en diferents i variades freqüències. No és un servei aïllat, sinó que omple totes les franges horàries quan parlem de dilluns a divendres, que és quan ens solem desplaçar per obligacions o per gestions. Des d'aquestes línies, no puc fer cap altra cosa que recomanar-vos que sempre que pugueu, l'agafeu, i ho dic pensant en la vostra comoditat.

Amb aquest esperat i complet servei de transport de carretera, s'han cobert ja amb escreix les demandes dels nostres veïns i veïnes. Ara, ens queda pendent la recuperació del tren perquè més enllà de llançaderes que vagin connectades amb els horaris del tren d'alta velocitat, el seu futur passa per reforçar els parcs industrials entre Montsó, Binèfar, Almacelles i Lleida; un gran eix al qual podem treure molt més suc del que li treiem ara. Per aconseguir-ho, el fet de reforçar aquestes infraestructures de comunicació són un aspecte essencial. Amb les autovies A-22, A-14 i A-2 es genera una triangle estratègic de primer ordre, que ha de ser un pol logístic i industrial prioritari en el conjunt del desenvolupament de Catalunya.

L'altre punt de transport a potenciar serà l'aeroport de Lleida-Alguaire i la posada en funcionament del segon centre de proves de propulsió per a coets-llançadora d'Europa. Aquest projecte pot tenir, tanmateix, un impacte econòmic molt important, que alhora pot comportar un creixement poblacional que transformi tota la nostra zona d'influència.

I davant d’aquesta circumstància, Almacelles està preparada, amb espai públic i, ara, també, cada cop amb més i millor serveis, que fan de la nostra vila un indret de gran qualitat per viure-hi.

Josep Ibarz Gilart

Alcalde d'Almacelles

Fitxers adjunts