al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica i d'altres síndromes de sensibilització central

DIMECRES 12 MAIG 2021

Avui dia 12 de maig és celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica i d'altres síndromes de sensibilització central (SQM i EHS), coincidint amb el naixement de Florence Nightingale, infermera que quedaria prostrada en el seu llit durant 50 anys a causa d'aquesta malaltia.

La fibromiàlgia és una malaltia reumatològica la característica principal de la qual és un dolor generalitzat del sistema múscul esquelètic i que a més genera un cansament persistent. Malgrat que es coneixen els seus símptomes i que existeixen sospites que el seu origen és neurològic, encara no s'han aconseguit determinar causes demostrables. El que sí que és demostrable és que té els següents símptomes: dolor en lligaments, ossos, músculs, articulacions . A més, genera mal de cap, insomni, ansietat i cansament, entre altres.

Pel que fa a la síndrome de la fatiga crònica, es tracta d'una malaltia que genera fatiga persistent i dificultats cognitives sense una base aparent, però que interfereix en la vida quotidiana de qui la pateix.

L’Ajuntament d’Almacelles, a l’igual que altres ajuntaments, ha volgut ficar el seu granet de sorra per a donar visibilitat a aquestes malalties i en solidaritat amb les persones afectades tot  il·luminant de blau algun espais del nostre municipi.