al contingut a la navegació Informació de contacte

crítiques pel preu l’aparcament de L'Arnau

DILLUNS 18 MARÇ 2019

Arran de les darreres notícies aparegudes en algunts mitjans de comunicació, en les què es donava compte del preu excessiu que comporta haver d’aparcar a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l’Ajuntament d’Almacelles  també es vol afegir a aquesta queixa, atès que és notori el malestar entre molts usuaris d’aquest centre mèdic de referència a les comarques de Ponent.

De fet, l’Ajuntament d’Almacelles va ser l’únic ajuntament en fer avinent aquesta queixa, a través d’una moció que va ser àmpliament recolzada el 25 de gener de 2007, un any abans que es posés en funcionament l’aparcament de pagament de l’hospital. A més de fer-la arribar a les autoritats del Departament de Salut i a la plataforma ALDEP de gratuïtat per a l’aparcament de l’Arnau, es deixava palès que pagar per aparcar en un hospital públic suposava un greuge per a tots els usuaris que es veurien obligats a romandre en aquell hospital, ja fos en condició de malalt o com acompanyant d’alguna persona ingressada. A més, a més, el col·lectiu d’usuaris de comarques era el més perjudicat per aquesta mesura, ja que es veien obligats a emprar el vehicle privat en contraposició als habitants de la ciutat de Lleida qui tenien i disposen de transport públic per anar a aquest hospital.

Més de deu anys després, el greuge continua i ara es constata que el preu d’aquest aparcament és excessiu i que tenir el vehicle en aquest aparcament pot suposar una despesa de més 15 euros diaris per usuari. Des de l’Ajuntament d’Almacelles es vol deixar constància que el dret a la salut pública no pot estar sotmesa a les lleis del Mercat, i que caldria incidir més en facilitar àrees d’aparcament dissuasòries properes i gratuïtes, per tal de beneficiar a la multitud d’usuaris que es veuen obligats a visitar aquest hospital a diari. Una altra de les mesures que es podrien estudiar és la d’aplicar alguna mena de reducció o abonament que faci realment efectiva una rebaixa substancial en el preu d’aquest aparcament, ara per ara, del tot abusiu.

Ajuntament d’Almacelles