al contingut a la navegació Informació de contacte

Cobert del Cerdà

DIVENDRES 22 NOVEMBRE 2019

 Tècnics de l’Ajuntament d’Almacelles fan una valoració de l’antic edifici del Cobert del Cerdà

 

Atès que hi ha interès per part de l’actual propietari d’enderrocar i demolir l’antic Cobert del Cerdà d’Almacelles, tècnics de l’Ajuntament han realitzat una visita a aquest històric magatzem per valorar-ne l’estat i les possibilitats que podria oferir un espai com aquest per al municipi.

 

Val a dir que l’Ajuntament ja va posicionar aquest edifici com a lloc propici on ubicar la futura Biblioteca Municipal però va ser descartada pel Departament de Cultura. Més recentment, també es van mantenir un seguit de reunions amb responsables del Dep. de Territori i Sostenibilitat per poder optar a convertir aquest edifici en un lloc emblemàtic on posar activitats comercials en la planta baixa i condicionar habitatges de caire social en l’interior, però també es va descartar aquesta proposta des del mateix Departament.

 

El Cobert del Cerdà és un antic magatzem ja centenari, i que es va bastir a principis dels anys vint del segle passat com a lloc on emmagatzemar farratge. A prop de l’estació de ferrocarril, en el seu dia fou un dels edificis d’emmagatzematge de més capacitat de la comarca. El seu sistema de volums, finestres i portes corredisses, i el fet de no tenir cap mena de pilar ni suport interior li confereixen un cert valor arquitectònic en aquest tipus d’edificis de caire industrial que el fan força interessant.

 

Ajuntament d’Almacelles