al contingut a la navegació Informació de contacte

Arrenquen els treballs de renovació i millora de l’accessibilitat a la plaça 2 de març d’Almacelles

L’Ajuntament d’Almacelles ha iniciat els treballs de renovació i millora de la plaça 2 de març aquesta setmana per afavorir la integració d’aquest espai dins la trama de carrers del poble i fer-la més accessible per tothom. En total, la inversió prevista arriba fins als 34.324 euros amb l’IVA inclòs i permet abordar una reforma integral d’aquest espai, el qual s’adaptarà a les darreres tendències en matèria d’urbanisme, que afavoreixen la integració dels diferents espais entre si i defugen de zones delimitades per murs com les que configuraven aquesta plaça fins ara. L’actuació forma part del programa ‘Places a punt’, amb el qual el consistori dignifica encara més la imatge del municipi i la vida de les persones mitjançant intervencions a espais comunitaris d’aquesta mena als quals es detecta l’existència de marge de millora.

DIVENDRES 25 MARÇ 2022

La plaça del 2 de març se situa al costat del carrer del Carme i estava separada d’aquest per un mur de tancament en forma de ‘L’ que s’elimina en part amb la reforma que s’ha iniciat aquest mes. En concret, s’enderrocarà el tram que limita l’accés a la plaça per la seva part nord i, alhora, es conservarà el tram paral·lel a la vorera del carrer del Carme. Aquest tram, a més a més, millorarà la seva imatge amb la substitució per xapa d’acer de les rajoles que el recobreixen en la seva part inferior. La reforma busca, explica l’alcaldessa Vanesa Olivart, “aconseguir una plaça molt més accessible per a tothom perquè les persones en puguin gaudir més i millor d’aquest espai”.

 

Millor integració a la trama urbana

A més a més d’eliminar la part nord del mur de tancament i anivellar aquesta àrea per afavorir l’accés a la plaça, la reforma en curs permet crear una nova zona enjardinada paral·lela que comptarà amb sistemes de drenatge i balises d’il·luminació. Tot plegat es completa amb l’eixamplament del tram de vorera del carrer del Carme que toca amb la plaça fins a més del doble de la seva amplada actual, l’eliminació del con en desús que es va instal·lar en el seu dia per enganxar cartells publicitaris i informatius, la reposició de la zona de sauló existent a la zona central de la plaça amb una nova capa de 4 cm de gruix i la instal·lació de tres nous bancs i tres noves papereres. En total, la inversió prevista arriba fins als 34.324 euros IVA inclòs. La previsió del consistori és completar els treballs aquesta primavera. La reforma actualment en curs a la plaça 2 de març forma part del programa ‘Places a Punt’, una iniciativa que l’Ajuntament d’Almacelles ha activat durant aquest any 2022 per millorar la imatge del municipi i la vida de les persones mitjançant actuacions a diferents espais comunitaris. La primera millora es va dur a terme a la plaça Josep Carner, on es van condicionar sorrals i àrees de joc i es van repintar els bancs.