al contingut a la navegació Informació de contacte

Aparcament

DIJOUS 07 MARÇ 2019

Amb motiu de la reforma que es s’ha fet en alguns carrers del nucli antic, i que  ha de facilitar i prioritzar l’ús peatonal de tota aquesta zona, molts han estat els comerços i els usuaris beneficiats d’aquestes millores, fent més atractiu atansar-se al centre neuràlgic d’Almacelles.

 

Aquest fet ha comportat que carrers propers, com el carrer de Sant Jaume –entre d’altres-, s’hagin vist implicats com a llocs òptims per estacionar atesa la proximitat amb el carrer Major, el principal eix comercial de la vila, i els comerços que en ell s’hi concentren. En aquest sentit, s’ha ampliat la zona d’aparcament limitat a una hora a un tram més del carrer de Sant Jaume (que ja ho era des del 2015), un tram del carrer Major (entre els carrers d’Enric Prat de la Riba i Ramon y Cajal) i el carrer de les Barraques.  D’aquesta manera s’intentarà optimitzar els llocs on poder aparcar, agilitzant la rotació de l’aparcament d’uns 50 vehicles per hora en tota aquesta zona i establint uns temps limitats per poder estacionar els vehicles. Tanmateix al carrer Major ja es pot aparcar durant 10 minuts sense cap mena d’incació per càrrega i/o descàrrega.

 

Per facilitar aquesta tasca, avui mateix ja s’ha començat a repartir entre els comerços més propers a aquest àmbit uns discos d’horari d’arribada per a col·locar en l’interior dels vehicles, per tal que els facilitin entre els clients que venen en vehicle particular i que solen aparcar en aquesta zona. No obstant també serà vàlid posar una nota visible sobre el quadre de comandament del vehicle amb l’hora d’estacionament. Si aparquen en aquests trams ho podran fer de manera gratuïta durant una hora dins dels horaris comercials. D’aquest control s’encarregarà la policia local qui vetllarà per al compliment d’aquesta normativa. És un sistema força utilitzat en altres pobles i ciutats amb eixos comercials, fet que permet alliberar espais de manera regular per a l’aparcament de possibles clients d’aquesta zona. Aquests discs també es poden aconseguir a les Oficines Municipals.

 

Ajuntament d’Almacelles