al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles treu a licitació la instal·lació del primer parc caní que tindrà una superfície de mil metres quadrats

El pressupost aprovat en junta de govern és de 54.475 euros i el termini d’execució de les obres, de dos mesos

Plànol del futur parc caní, al carrer Antonio de Nebrija.
Plànol del futur parc caní, al carrer Antonio de Nebrija.

DIVENDRES 13 GENER 2023

L’Ajuntament d’Almacelles ha tret a licitació la instal·lació del primer parc caní del poble, que tindrà mil metres quadrats de superfície i s’ubicarà al carrer Nebrija, amb un pressupost base de 54.475 euros, IVA inclòs, i amb un termini d’execució de les obres de dos mesos. Per a l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “el parc caní ajudarà a donar vila a la zona nord de la vila, ja que és un lloc de pas de les persones que caminen amb les seves mascotes i, a més a més, podrem donar un servei a la població canina”. Aprofitant la construcció del parc caní, el consistori refarà 21 mestres de longitud de la vorera del carrer Balmes des d’on s’accedirà a la instal·lació.

En l’actualitat i segons les dades de la plataforma ANICOM, el Registre General d’Animals de Companyia, a Almacelles hi ha 502 mascotes registrades, 473 gossos i 29 gats. El recinte destinat a l’esbarjo dels gossos s’ubica en una parcel·la urbana de titularitat municipal. El parc caní tindrà dues zones, una destinada a gossos de mida més gran i l’altra de mida més reduïda. Totes dues comptaran amb font per a gossos, banc per seure les persones i ombra generada per l’arbrat, així com il·luminació de l’espai.

Cada espai tindrà instal·lats elements d’obstacles canins, que en cap cas seran per a competicions d’agility, els quals requereixen homologació, sinó que es tracta de desenvolupar en els cans l’obediència i l’agilitat. Entre els jocs per a gossos que s’instal·laran, hi haurà un balancí, un salt d’anell, un salt de longitud i un túnel. El parc tindrà tres portes d’accés, una general, una per als gossos petits i la tercera per als grans. El recinte també tindrà dos abeuradors per a gossos, dues papereres per a excrements de gossos i enllumenat públic

Millora i ampliació de la vorera del carrer Balmes

Aprofitant les tasques d’instal·lació i anivellament del solar per al nou parc caní, l’Ajuntament d’Almacelles refarà la vorera del carrer Balmes, donat el seu estat de degradació actual a causa del pas de maquinària pesant per l’accés a l’espai que actualment s’utilitza per l’amuntegament de material municipal, i també s’ampliarà de l’1,2 mestres que té actualment fins a una fer-ne una vorera de 2,5 metres. En total, s’arranjaran 21 metres de la vorera del carrer Balmes. A més a més, es construirà un camí d’accés al parc caní, de 25 metres de longitud.

Aquestes millores les farà la brigada municipal, que també adequarà el mur de contenció que separa el carrer Antonio de Nebrija amb el carrer del Nord.

D’altra banda, quan ja s’hagin fet totes les obres per instal·lar el parc caní, la idea és pintar un mural urbà a la façana de l’edifici que dona al recinte, o també al mur que hi ha entre els carrers Nord i Nebrija.