al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles treu a concurs per 167.000 euros l’asfaltat de 10 quilòmetres de camins rurals

“L’objectiu d’aquesta licitació és conservar la xarxa de vies públiques de trànsit rodat que interconnenta el municipi”, explica l’alcaldessa Vanesa Olivart

Mapa dels camins rurals que s'asfaltaran, en vermell.
Mapa dels camins rurals que s'asfaltaran, en vermell.

DIMECRES 13 JULIOL 2022

L’Ajuntament d’Almacelles treurà a concurs les obres de repavimentació d’un total de 10 quilòmetres de camins rurals per un pressupost base de licitació de 167.026,43 euros, IVA inclòs. Les bases del concurs es publicaran en breu i estableixen que el termini per a finalitzar les obres sigui de tres mesos. Segons Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles, “l’objectiu d’aquesta licitació és la conservació de la xarxa de camins del terme municipal per tal de minimitzar els riscos i millorar la seguretat del trànsit actual, així com frenar la degradació dels camins, ja sigui per la pluja o pel trànsit agrícola pesat”.

L’import de la licitació per a executar l’asfaltat d’aquests 10 quilòmetres s’ha fet segons un informe tècnic municipal, previ a la posada en marxa del concurs públic per adjudicar aquests treballs de millora i que constata “que els camins rurals necessiten un reasfaltat periòdic i un bon manteniment”, explica Vanesa Olivart.

L’alcaldessa d’Almacelles explica que “tot el terme municipal disposa d’una xarxa de camins públics, aptes per al trànsit rodat de vehicles a motor inclús per a turismes, que travessen i comuniquen diferents punts del municipi i les millores en la pavimentació, neteja de vorals i cunetes són pràcticament necessàries any rere any per tal de vetllar per la seguretat del trànsit i també de les persones que hi transiten”.

Neteja de cunetes i voreres

A més a més de la pavimentació amb reg asfàltic que es farà en aquests 10 quilòmetres de camins, l’empresa que executi les obres també haurà de netejar els sots del ferm i de les zones erosionades per tal de deixar els cots totalment lliures de pedres, pols, matèria orgànica i aigua, i haurà de fer neteja de les cunetes i voreres. Tots els camins on es faran els treballs d’arranjament i manteniment són de titularitat municipal i es troben en sòl no urbanitzable d’àmbit no urbà.