al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles tanca la Festa de l’Aigua amb una multitudinària desfilada de carrosses i comparses

Almacelles tanca la Festa de l’Aigua d’aquest 2022 amb una multitudinària desfilada de carrosses i comparses que ha estat seguida per prop de tres mil persones. D’entre les carrosses i les comparses que hi han participat, han estat escollides les propostes del Club de Bitlles d’Almacelles i del grup Més que festa com a les més destacades de les seves respectives categories. La desfilada d’aquest diumenge és l’acte central d’unes celebracions que, per commemorar l’arribada del reg a la vila el 2 de març del 1910 gràcies al Canal d’Aragó i Catalunya, es van iniciar a la vila almacellenca la darrera setmana d’aquest mes de febrer i en les quals Alcarràs, la capital del Baix Segrià, ha estat el municipi convidat. Vanesa Olivart, l’alcaldessa d’Almacelles, fa un balanç satisfactori de la Festa.

DIUMENGE 06 MARÇ 2022

Per l’alcaldessa d’Almacelles, la Festa de l’Aigua d’enguany ha destacat per la gran participació i la recuperació de la presencialitat. Enguany, la desfilada ha arribat a la seva 66a edició i el concurs de comparses, a la que ha estat la seva 9a convocatòria. La participació ha estat multitudinària i la desfilada ha aplegat vuit carrosses, deu cotxes clàssics i 4x4, el grup de pubillatge i conjunts d’animació i batucada que han fet gaudir a persones de tota la demarcació i territoris veïns. Moltes d’elles han arribat des d’Alcarràs, el municipi que s’ha triat aquest 2022 com a convidat de la festa. Cada any, recorda l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “es tria una vila, ciutat o poble que, com Almacelles, va viure una revolució social i econòmica gràcies al Canal d’Aragó i Catalunya. Aquest 2022, la vila escollida ha estat Alcarràs, la capital del Baix Segrià”. Jordi Janés, alcalde d’Alcarràs, ha agraït, per la seva part, una invitació que serveix per refermar “lligams històrics”:  “tenim molt i molt en comú pel que fa a les nostres economies i manera de viure. De fet, podríem dir que som pobles germans. Per nosaltres és tot un honor estar en aquesta Festa de l’Aigua del 2022”, explica.

 

Per honorar als avantpassats

La Festa de l’Aigua, recorda l’alcaldessa, “permet honorar als nostres avantpassats, que són totes i tots aquelles i aquells almacellenques i almacellencs qui van aprofitar l’arribada de l’aigua per generar el progrés i la prosperitat que van canviar radicalment la manera de viure i treballar a l’Almacelles del primer terç del s. XX”. El nostre benestar actual, explica Olivart, i les possibilitats d’un futur encara millor que s’obren amb la revolució verda “són, en part, conseqüència d’aquell canvi a millor que vam viure el 1910”.

 

Premis als almacellencs i almacellenques de l’any

La Festa de l’Aigua 2022 ha permès, igualment, lliurar els premis Almacellenc/a de l’Any aquest dissabte, 5 de març. Amb aquests guardons, es reconeix, cada any, la tasca de les persones qui més han destacat a la vila per la seva labor en àmbits de la vida almacellenca com ara l’esport, l’emprenedoria i la promoció econòmica en els dotze mesos anteriors. Aquestes i aquests han estat, en aquesta edició i respectivament, l’empresa Caragols d’Almacelles en la categoria de Promoció econòmica i emprenedoria, els equips juvenil i benjamí del CEFA en l’àmbit d’Esports, el Grup de voluntaris de la COVID en l’àrea de Cooperació social i voluntariat i, en darrer lloc, les almacellenques qui han participat en el rodatge i la producció del film ‘Alcarràs’ com a actrius o tècniques. Els guardons es van lliurar dins d’un acte, celebrat a la Sala Polivalent, que va servir també per entregar la Menció Melcior de Guàrdia a la ceramista almacellenca Antonieta Palau i el premi a la Dona Treballadora a la botiguera Laura Novellón. Les guardonades i els guardonats van rebre els elogis de l’alcaldessa, Vanesa Olivart, i el seu Equip de Govern i han estat definits com a “exemples d’excel·lència” que demostren, ha dit Olivart, “com de bé es poden fer les coses des d’Almacelles gràcies al talent, la capacitat, les idees, i la implicació que ens identifiquen”.