al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles tanca l’acord amb els regants que desencalla l’ampliació del polígon industrial i evitarà inundacions a la part baixa del poble

Almacelles garanteix el seu futur industrial en desencallar l’ampliació del polígon i assegurar alhora que no es produiran inundacions a la part baixa del poble. Ho fa mitjançant un acord signat per l’Ajuntament, la Comunitat de Regants i Junta rectora del Sindicat de Regants de la vila aquesta mateixa setmana i tanca així una llarga negociació gràcies a l’enteniment al qual han arribat totes dues entitats i l’alcaldessa, Vanesa Olivart. La solució a les necessitats d’abocament d’aigües residuals que tindrà la futura nova zona industrial es donarà mitjançant la construcció d’una canonada que connectarà aquesta àrea amb la séquia de la bassa d’en Borràs i que finançarà l’Ajuntament de manera íntegra. La Comunitat de Regants, per la seva part, s’encarregarà de la conservació i el manteniment d’aquesta infraestructura amb la qual es reforça la seva xarxa actual d’evacuació d’aigües.

DIMECRES 16 MARÇ 2022

Vanesa Olivart, l’alcaldessa, ha valorat “molt positivament” un acord que, assenyala, “és un acord per guanyar el futur d’Almacelles i garantir progrés, ocupació i desenvolupament pel nostre poble. Volem oferir oportunitats de futur encara millor a totes les almacellenques i almacellencs qui vulguin desenvolupar aquí projectes de vida. L’acord soluciona una qüestió que impedia disposar de nou sòl industrial i ens permetrà atraure encara més empreses i possibilitar alhora l’ampliació de les indústries que volen continuar creixent aquí. Ho fem, a més a més, de manera segura, donat que la millora garanteix que evitarem inundacions a la part baixa del poble. Sense la nova canonada, això resultava impossible”, explica l’alcaldessa.

Un acord molt treballat

Per la seva part, Joan Bosch, el president de la Junta rectora del Sindicat de Regants d’Almacelles ha valorat també favorablement el conveni: “estem davant d’un acord necessari per al poble d’Almacelles que, malauradament, no es va poder signar ara fa sis anys tot i que el nostre plantejament era similar. Ara, s’ha arribat a un enteniment que dona resposta als interessos de totes les parts i, el més important, permet el desenvolupament industrial futur d’Almacelles. Sense el que s’ha acordat, el creixement dels polígons era impossible”, assenyala.

Una inversió superior als 80.000 euros

La resposta a les necessitats d’abocament d’aigües pluvials i residuals degudament depurades que generaran les empreses que s’instal·lin a l’ampliació del polígon industrial es donarà mitjançant la construcció d’una canonada que connectarà la zona amb la séquia de la bassa d’en Borràs i la resta de la xarxa de séquies i desaigües de la Comunitat de Regants. L’obra està pressupostada en 82.592,18 euros, IVA inclòs. Aquesta nova canonada tindrà un diàmetre de 630 mm i portarà les aigües pluvials i residuals dels nous desenvolupaments industrials previstos fins a la xarxa de desguassos de la qual disposa la Comunitat de Regants a l’àrea del municipi almacellenc coneguda com a ‘Fondo Sud’ i que donar servei també a tota la zona baixa del poble. Les circumstàncies d’aquesta xarxa fan que, sense aquesta actuació de millora que ara es planifica, fos incapaç d’absorbir l’increment del volum d’aigües previst per l’ampliació del polígon. Calia, recorda l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “un reforç” que es concreta, ara, amb la nova canonada prevista, que serà finançada íntegrament pel consistori. La Comunitat de Regants, per la seva part, assumirà el manteniment i la conservació de la nova infraestructura. Amb la millora, a més a més de garantir el futur industrial d’Almacelles, s’evitaran, de cara a futur, les possibles inundacions que podria haver generat l’increment del cabal d’aigua a evacuar. A partir de l'adjudicació de l'obra, la nova canonada ha d’estar enllestida en un termini de dos mesos.