al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles sotmetrà a control les colònies de coloms localitzades al nucli urbà per millorar la salubritat

Almacelles sotmetrà a control exhaustiu les diferents colònies de coloms que s’han localitzat dins del nucli urbà amb l’objectiu de limitar la proliferació d’aquests animals, la qual resulta perjudicial per a l’entorn urbà i molesta pel veïnat. El control es realitzarà mitjançant un contracte de servei amb una empresa especialitzada en aquesta mena de tasques i les accions es desenvoluparan des d’aquesta primavera i fins a finals d’any. La decisió respon a una demanda veïnal i ha estat aprovada per la Junta de Govern Local.

DIMECRES 27 ABRIL 2022

Amb aquesta mesura, explica l’alcaldessa Vanesa Olivart, s’atèn una queixa recurrent de moltes i molts veïns de la vila que han traslladat la seva preocupació davant de la proliferació de colònies d’aquests ocells que ha estat detectada al municipi: “els coloms, quan es tracta de colònies d’aquesta mena, poden arribar a generar problemes de salubritat i causen també molèsties al veïnat pels sorolls que produeixen. A més a més, els seus excrements fan malbé el mobiliari urbà, el paviment i els edificis i poden arribar a transmetre malalties pulmonars com ara la pneumonitis. Si es detecta una proliferació no desitjada d’aquests ocells, cal actuar i és el que hem fet”, explica l’alcaldessa.

Pinso esterilitzant

Tot i que la quantitat exacta de coloms present al nucli urbà no es coneix, hi ha constància que la xifra ha crescut durant els darrers mesos. Ara, i amb l’objectiu de reduir-la, s’ha realitzat un primer estudi per tal de localitzar les colònies existents. Un cop fet això, es començarà a alimentar aquests animals amb pinso esterilitzant per reduir de manera natural les colònies: “És un bon sistema, perquè permet reduir la població d’aquests ocells de manera respectuosa, garantir encara millor la salubritat al nucli urbà i atendre les peticions del veïnat”, assenyala Vanesa Olivart. En total, s’inverteixen 11.339 euros, IVA inclòs, en finançar aquest seguit d’actuacions de control que es desenvoluparan des d’aquí fins a finals d’any.