al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles reparteix 2.500 cartes per informar sobre els Pressupostos Participatius

L’alcaldessa Vanesa Olivart fa arribar una missiva als vilatans on anima a presentar propostes i també explica com fer-ho

Cartell informatiu dels Pressupostos Participatius d'Almacelles 2023.
Cartell informatiu dels Pressupostos Participatius d'Almacelles 2023.

DIMECRES 10 AGOST 2022

L’Ajuntament d’Almacelles reparteix entre aquest dimecres i dijous 2.500 cartes a tots els domicilis del poble a través de les quals l’alcaldessa Vanesa Olivart informa les almacellenques i els almacellencs de la primera convocatòria dels Pressupostos Participatius, aprovada en el ple del 28 de juliol per unanimitat. En la missiva, Olivart explica que “els Pressupostos Participatius tenen una dotació de 50.000 euros i que les persones que desitgin presentar les seves propostes ho poden fer de forma telemàtica o presencial fins el dia 12 de setembre”.

 

En la carta que l’alcaldessa dirigeix a les almacellenques i els almacellencs, Vanesa Olivart explica que “els pressupostos participatius constaten i consoliden el canvi en la manera de fer política, que esdevé cada cop més oberta i transparent”. “Per tant, sentim un gran orgull de poder celebrar per primer cop aquest any, aquesta iniciativa que fomenta l’apoderament de la ciutadania i la seva capacitat de col·laboració i decisió en la gestió dels afers i els espais públics”, explica Olivart qui afegeix que els tres grans eixos de les iniciatives que es presentin ha de ser sobre la Via Pública, el Medi Ambient i la Sostenibilitat.

 

Presentació de propostes fins el 12 de setembre

Els primers pressupostos participatius d’Almacelles tenen una dotació de 50.000 euros que serviran per fer realitat la proposta guanyadora, que s’escollirà a finals de setembre d’entre totes les que s’hi presentin, i la iniciativa s’executarà l’any 2023. Els veïns i veïnes que ho desitgin poden presentar les seves propostes de forma telemàtica o presencial de l’1 d’agost al 12 de setembre. La validació per part dels tècnics de l’Ajuntament tindrà lloc del 13 al 30 de setembre i, finalment, la votació popular d’un màxim de 3 propostes seleccionades es podrà fer de manera telemàtica o presencial de l’1 al 21 d’octubre.

L’alcaldessa Vanesa Olivart anima en la carta enviada a totes les almacellenques i els almacellencs “a presentar propostes concretes que ajudin a millorar la vida dels vilatans i vilatanes, així com també a donar suport a la iniciativa que finalment vulguem entre tots que formi part del poble”.