al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles renova per novè any consecutiu el guardó de Vila Florida i per cinquè amb les 4 Flors d’Honor

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, assisteix al lliurament dels premis en un acte celebrat per la CHOC a Tarragona

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, tercera per l’esquerra, a l’acte de lliurament dels premis Vila Florida que ha tingut lloc a l’auditori Camp de Mart de Tarragona.
L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, tercera per l’esquerra, a l’acte de lliurament dels premis Vila Florida que ha tingut lloc a l’auditori Camp de Mart de Tarragona.

DIVENDRES 07 OCTUBRE 2022

Almacelles ha renovat per novè any consecutiu el guardó de Vila Florida i per cinquè any seguit amb la distinció de les 4 Flors d’Honor, els premis que aquest divendres ha lliurat la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) en un acte celebrat a Tarragona. L’alcaldessa, Vanesa Olivart, ha recollit el guardó, que el municipi rep des del 2014, i ha dit que “aquest reconeixement és un motiu de molta satisfacció per a totes les almacellenques i almacellencs perquè vol dir que ens veuen com un poble amb espais verds urbans, que cuidem de les zones enjardinades i, certament, aquesta és la nostra aposta: fer un Almacelles encara més amable per a viure-hi”.

“Tots som responsables del medi ambient i en posar les eines que estan a les nostres mans per aturar el canvi climàtic i contribuir en la transformació dels municipis en viles sostenibles”, ha dit Olivart quan ha recollit el guardó. El premi d’enguany de la CHOC ha distingit Almacelles amb 4 Flors d’Honor, reconeixement que el municipi també ha rebut des del 2018 i de forma ininterrompuda, fet pel qual, segons l’alcaldessa, “posiciona la nostra vila com a un municipi referent en nombre de zones verdes i dona visibilitat a la transformació urbana dels espais públics destinats a l’esbarjo envoltat de natura”,  ha explicat Olivart.

Les zones verdes de la vila

En aquest sentit, la primera edil d’Almacelles, recorda alguns dels espais públics verds que té el poble, “com el Parc de l’Aigua, amb més de 2.000 metres quadrats de verdor enmig de l’eixample, el Parc d’Europa, 2,5 hectàrees d’extensió amb un llac de 60 metres de diàmetre i un sortidor i travessat per camins, el Parc del Vilot, una zona verda de 10.000 metres quadrats on hi ha també les restes arqueològiques del que fou poble medieval d’Almacelles, el turó de Santes Creus, el Passeig de les Lletres i les places que l’envolten, l’espai del Mestre Boix, i les places del Tossal, Josep Carner i Marc Vitrubi, entre altres zones verdes.

 

Almacelles va rebre aquest guardó en les edicions de 2014, quan va aconseguir la categoria de 2 Flors d'honor; en la de 2015 i 2016, la vila fou guardonada amb 3 Flors, i en la de 2017 fou el primer cop que se li va concedir el premi, de 4 Flors d'Honor, que el revalidà novament des del 2018 fins a enguany, cinc anys seguit, convertint el municipi en una de les poques poblacions de l'interior de Catalunya que revalida any rere any aquest guardó.