al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles reforça la neteja del cementiri per Tots Sants

La brigada municipal intensifica les tasques de jardineria i manteniment per la celebració de l’1 de novembre

Tasques de neteja i manteniment al cementiri, aquesta setmana.
Tasques de neteja i manteniment al cementiri, aquesta setmana.

DIVENDRES 28 OCTUBRE 2022

L’Ajuntament d’Almacelles ha ampliat aquesta setmana les tasques de manteniment i embelliment del cementiri municipal per la previsió de les visites el pròxim dimarts dia 1 de novembre, celebració de Tots Sants. La brigada d’obres del consistori ha realitzat treballs de jardineria, neteja i arranjament de la instal·lació municipal amb l’objectiu que “les persones que acudeixin al cementiri en aquest dia tant assenyalat ho puguin fer en un entorn amable i ben cuidat”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

La brigada municipal d’obres ha intensificat durant tota la setmana els treballs de jardineria en les àrees del cementiri amb flors i gespa, tasques de neteja de tota la instal·lació, “unes tasques de manteniment que es fan durant tot l’any però que, amb motiu del dia de Tots Sants, hem intensificat per tal que el cementiri estigui en les millors condicions per rebre la visita de les persones que hi acudiran”. El dia 1 de novembre, la instal·lació estarà oberta de les 8:30 a 20:00 hores.

Permís per entrar amb animals domèstics i gossos pigall

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, recorda que l’Ajuntament va aprovar en ple el passat mes de juliol la modificació de l'ordenança del cementiri municipal, “un text que inclou algunes modificacions, com que totes les tombes soterrades han de ser amb caixa del difunt i també que es permet l’entrada al cementiri d’animals domèstics i gossos pigall o guia, però que han d'anar subjectes i si ocasionen algun desperfecte, aquest serà responsabilitat del propietari”.

Aquest nou reglament del cementiri regula també “les inhumacions, exhumacions, trasllats, el dret funerari, la seva transmissió i extinció, també regula el funcionament i manteniment de les instal·lacions i serveis del cementiri, el règim sancionador i de fiances”, recorda Olivart.