al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles recupera el festival Dreamland per a celebrar el Dia d’Europa

Almacelles recupera aquest 7 de maig el festival Dreamland per celebrar el Dia d’Europa després de dos anys sense poder-lo portar a terme a conseqüència de la pandèmia. La festa arriba a la seva setena edició enguany i inclourà tota mena d’activitats per a públic familiar des de les 10.00 h del matí i fins a les 20.00 h del vespre. El Dreamland 2022 es desenvoluparà al Parc d’Europa i el preu de l’entrada per cada infant que en vulgui gaudir és de 5 euros. Les persones adultes qui els acompanyin podran accedir de manera gratuïta al recinte.

DIMECRES 04 MAIG 2022

Vanesa Olivart, l’alcaldessa, ha destacat el valor de poder recuperar una celebració que, explica, “ha reunit un notable volum de famílies amb els seus infants cada any que ha pogut celebrar-se i que serveix, enguany, per a oferir una alternativa de lleure ara que sembla que la situació sanitària canvia i, a més a més, ens reivindica com a una vila amb vocació europeista, donat que és la manera com celebrem aquí el Dia d’Europa, el qual té lloc enguany el 9 de maig i que nosaltres commemorem el dia 7, el festiu immediatament anterior”, explica. El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig per recordar la jornada en la qual es va signar la Declaració Schumann, el text que va plantejar la creació de la CECA (Comunitat Europea del Carbó i l’Acer), precedent directe de la UE.

 

Al Parc d’Europa

El festival Dreamland d’enguany arriba a la seva setena edició i inclou atraccions com ara circuits d’aventura, inflables, un rocòdrom i diferents circuits de vehicles elèctrics. També hi haurà un servei de Foodtrucks, tallers de globoflèxia i pintacares i una actuació infantil a les 18.00 h i a càrrec del grup Els Salats-la Gran Festa. “Hem plantejat una jornada divertida per a totes i tots en la qual seran protagonistes els més petits i les més petites de la casa. Introduïm també vehicles elèctrics, perquè considerem que són alhora una manera de fer gaudir els infants i acostumar-los a relacionar-se amb la mobilitat sostenible, que és el futur. La sostenibilitat és un dels compromisos comuns dels diferents països que formem aquest projecte que es diu Europa i del qual Almacelles se sent orgullosa”. El Parc d’Europa, l’indret en el qual es desenvoluparà l’activitat, es va inaugurar l’any 2012 amb un acte que va comptar amb la presència de Federico Mayor Zaragoza, actual president de la Fundación Cultura de Paz i secretari general de la UNESCO fins a l’any 99. El parc, construït a partir d’un projecte del paisatgista Fabián Asunción, planteja un recorregut mitjançant diferents escultures per la història europea el qual convida a la reflexió. “El Dreamland, a més a més d’una opció de lleure i esbarjo dirigida a les famílies, un col·lectiu que ha patit molt durant la pandèmia, és una oportunitat per conèixer encara millor un espai urbà singular, el Parc d’Europa, del qual estem molt orgullosos perquè destaca com el nostre gran pulmó verd i explica d’on venim, com som i fins a on volem arribar. Convido a tothom a gaudir d’aquesta proposta que plantegem per aquest cap de setmana”, explica Vanesa Olivart.