al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles recupera el Cros 40 anys després

L’Ajuntament i el Consell Esportiu del Segrià organitzen aquest 12 de febrer el ‘running’ camp a través a l’Era del Compte i amb la previsió d’uns 200 participants

Foto del 1981, del Cros d'Almacelles.
Foto del 1981, del Cros d'Almacelles.

DIMECRES 08 FEBRER 2023

L’Ajuntament d’Almacelles recupera el Cros, la competició esportiva de córrer camp a través després de 40 anys sense celebrar-se. Organitzat pel consistori i el Consell Esportiu del Segrià, per primera vegada es farà en un circuit a l’Era del Compte, hi haurà servei de bar davant de L’Escorxador i es preveu la participació d’unes 200 persones a partir dels tres anys. “Recuperem aquesta prova i en un nou emplaçament amb l’objectiu de fomentar l’activitat esportiva a l’aire lliure, ja que continuem advocant per fomentar l’esport a Almacelles”, afirma l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

Les darreres proves de cros d’Almacelles són dels anys 80 i ara el consistori vol recuperar aquesta competició “tan saludable i que, a més a més, es fa pels camps del poble”, explica Olivart. De fet, serà la primera vegada que el circuit serà a l’Era del Compte, davant del reformat edifici de l’antic escorxador, l’equipament municipal de 1.300 metres quadrats congestionat entre el consistori i l’Associació per al Foment d’Activitats per al Poble d’Almacelles, i on els joves del poble fan moltes activitats.

“La brigada municipal d’obres està treballant durant tota la setmana per marcar el circuit i habilitar la zona d’aparcament, davant mateix de l’Escorxador”, detalla l’alcaldessa. A més a més, hi haurà servei de bar durant tot el matí a càrrec l’Associació de Joves Lo Matadero, per oferir menjar i beure a les persones que acompanyin als esportistes.

Inscripcions, fins dijous, dia 9, a les 14 hores

De moment hi ha 125 persones inscrites però s’espera arribar a les 200 i l’organització ha allargat el termini de les inscripcions fins aquest dijous, dia 9, a les 14 hores. Es pot formalitzar la participació en el cros al web iter5.cat, la inscripció infantil és gratuïta i per als adults, és de cinc euros. En total, hi ha 11 categories i hi poden participar persones a partir dels tres anys d’edat.

La distància mínima del recorregut per l’Era del Compte és de 200 metres per als infants nascuts a partir del 2017 i la màxima, de 5.000 metres, en la categoria absoluta. Els dorsals es poden recollir a partir de les 9:30 hores i la primera cursa començarà a les 10 hores amb la categoria de cadet femení i acabarà a les 12.10 amb les persones corredores en la categoria absoluta.