al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles reconeix, dins del marc de la Festa de l’Aigua, els mèrits de les millors almacellenques i almacellencs del 2021

Almacelles, dins del marc de la Festa de l’Aigua d’enguany, ha reconegut, aquest 5 de març, els mèrits de les millors almacellenques i almacellencs del 2021. Aquestes i aquests han estat, respectivament, l’empresa Caragols d’Almacelles en la categoria de Promoció econòmica i emprenedoria, els equips juvenil i benjamí del CEFA en l’àmbit d’Esports, el Grup de voluntaris de la COVID en l’àrea de Cooperació social i voluntariat i, en darrer lloc, les almacellenques qui han participat en el rodatge i la producció del film ‘Alcarràs’ com a actrius o tècniques. Els guardons s’han lliurat dins d’un acte, celebrat a la Sala Polivalent, que ha servit també per entregar la Menció Melcior de Guàrdia a la ceramista almacellenca Antonieta Palau i el premi a la Dona Treballadora a la botiguera Laura Novellón.

DISSABTE 05 MARÇ 2022

Les guardonades i els guardonats han rebut els elogis de l’alcaldessa, Vanesa Olivart, i el seu Equip de Govern i han estat definits com a “exemples d’excel·lència” que demostren, ha dit Olivart, “com de bé es poden fer les coses des d’Almacelles quan hi ha qualitat humana, capacitat, idees, i implicació”.

D’aquesta manera, Caragols d’Almacelles ha rebut el premi en la categoria de Promoció Econòmica i emprenedoria com a reconeixement de la seva condició d’exemple d’èxit empresarial a partir d’un producte tan nostrat com els caragols, els equips juvenil i benjamí del CEFA han estat guardonats en l’àmbit d’Esports a conseqüència dels campionats de lliga assolits a les seves respectives categories a la fi de la passada temporada, el Grup de Voluntaris COVID ha vist reconeguda, amb el premi de la categoria de Cooperació Social, la feina que van desenvolupar durant els moments més difícils de la pandèmia i, finalment, la Sara i la Carla Bisart Molins, la Júlia París Querol, l’Anna Rodríguez i les germanes Gemma i Cristina Capdevila Barbé ha estat guardonades en la categoria de Cultura com a reconeixement de la seva participació; com actrius algunes d’elles i altres, com a tècniques; a la pel·lícula ‘Alcarràs’, dirigida per la catalana Carla Simon i Os d’Or a la darrera Berlinale.

Menció Melcior de Guàrdia i premi a la Dona Treballadora

L’acte d’aquest dissabte ha servit també per lliurar la Menció Melcior de Guàrdia d’enguany a la ceramista almacellenca Antonieta Palau i per entregar el premi a la Dona Treballadora a la Laura Novellón, representant d’una nissaga de comerciants i modistes almacellenques que han ajudat, durant dècades, a les dones i els homes de la vila a vestir amb elegància. L’encarregada de lliurar tots dos guardons ha estat l’alcaldessa, Vanesa Olivart,

 

Tot enllestit per una multitudinària Desfilada de carrosses i comparses

 

Per aquest diumenge, i a més a més d’altres activitats, com ara el Concurs de pintura ràpida Vila d’Almacelles o el Concurs de pintura ràpida infantil i juvenil, queda l’acte central de la Festa de l’Aigua: la Desfilada de carrosses, que arrenca a les 17.00 h, i arriba, en aquest 2022, a la seva 66a edició. El Concurs de comparses, per la seva part, arriba enguany fins a la que serà la seva 9a convocatòria. La participació, com a cada edició, es preveu multitudinària i, així, la desfilada aplegarà vuit carrosses, deu cotxes clàssics i 4x4, el grup de pubillatge i conjunts d’animació i batucada que desfilaran davant de persones de tota la demarcació i territoris veïns. Molts d’ells, segons les previsions, arribaran des d’Alcarràs, el municipi que s’ha triat aquest 2022 com a convidat de la festa. Cada any, recorda l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “s’escull una vila, ciutat o poble que, com Almacelles, va viure una revolució social i econòmica gràcies al Canal d’Aragó i Catalunya”.