al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles programa prop de trenta activitats de Nadal per a tots els públics, que arrenquen aquest dimarts

L’Ajuntament d’Almacelles ha programat prop de trenta activitats de Nadal, que arrenquen aquest dimarts amb el Festival escolar i s’allargaran fins al 5 de gener. Almacelles comptarà aquestes festes amb la visita del Pare Noel, del Camarlenc i dels Reis, hi haurà Parc de Nadal, Concert de Nadal i es disputarà la tradicional Cursa del Gall Dindi, entre altres propostes.

Berenar de Nadal dels jubilats
Berenar de Nadal dels jubilats

DILLUNS 20 DESEMBRE 2021

Els actes previs a les festes de Nadal van començar aquest cap de setmana amb el berenar de l’Associació de Jubilats i Jubilades del municipi, un dels actes més arrelats a Almacelles. La trobada, que va aplegar bona part del veïnat d’Almacelles, va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Vanesa Olivart, que va agrair a la gent gran del poble l’organització de l’esdeveniment i es va comprometre a posar tots els esforços per donar la major qualitat de vida possible a la gent gran del poble. “És gràcies a vosaltres que som com som i som el que som, i ara és hora de correspondre el vostre sacrifici i la vostra solidaritat”, va dir Olivart.

Festival escolar i exposició per dimarts

Aquest dimarts, 21 de desembre, els actes continuaran amb el Festival de Nadal de l’Escola Antònia Simó i Arnó, que se celebrarà durant el matí al mateix centre escolar i que enguany no serà obert al públic per la Covid. A la tarda, a les 19 hores, la sala d’exposicions del Centre Cultural acollirà la inauguració de l’exposició de l’Escola Municipal de Dibuix i Pintura, un recull de fotografies que fa un recorregut per la història de l’escola i la seva gent.

Actuació infantil, caga tió i concert per dimecres

Per aquest dimecres, 22 de desembre, el consistori ha programat l’actuació infantil ‘Pastoret, d’on vens?’, de la Cremallera Teatre, a la plaça de la Vila a partir de les 16.30 hores. La proposta servirà per donar pas al Caga tió de Nadal, en què es repartiran llaminadures per a tots els nens i nenes. A partir de les 19 hores, la Sala Polivalent serà l’escenari del Concert de Nadal dels alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música d’Almacelles.

El Pare Noel i la Cursa del Gall Dindi centren la Nit de Nadal

Aquest divendres, 24 de desembre, està previst que el Pare Noel visiti Almacelles a partir de les 18 hores, carregat de regals per a tots els infants del municipi. Es durà a terme una gran cercavila pel carrer Major i la plaça de la Vila, on hi haurà la tribuna nadalenca on el nens i nenes podran donar la seva carta al Pare Noel. Paral·lelament, també a les 18 hores, el consistori organitza, com cada any, la tradicional Cursa del Gall Dindi, un circuit urbà amb sortida a la cruïlla del carrer Pallars amb el carrer Major, en què les persones participants acompanyaran el seguici del Pare Noel.

El Parc de Nadal

El pròxim dilluns, 27 de desembre, està previst inaugurar el Parc de Nadal Espai Jove d’Almacelles, que comptarà amb jocs de fusta, karts de pedals, ludoteca infantil, inflables, taller de robòtica, rocòdrom, pinta cares, scalèxtric, tennis taula, pista futbol 3x3 i bàdminton. Igualment, cada dia es durà a terme una manualitat, com un arbre de Nadal, un ren mòbil, una estrella de Nadal, es farà la carta als Reis, una postal per felicitar el nou any i es durà a terme un taller de xapes. El Parc de Nadal està indicat per a infants d’entre 1 i 12 anys i romandrà obert, en horari de tardes, de 16 a 19 hores, els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i els dies 3 i 4 de gener.

Activitats complementàries al Parc de Nadal

Per aquest dilluns, 27 de desembre, també hi ha previst un taller de robòtica, de 16 a 18 hores, una masterclass de hip-hop, a les 17.30 i un conta-contes, a les 18.15 hores. Dimarts, 28 de desembre, a les 16.30 hores, tindrà lloc una masterclass de zumba i, de 17 a 19 hores, un taller de robòtica. El pròxim dimecres, 29 de desembre, es farà un nou taller de robòtica, en aquest cas de 16 a 18 hores i, en acabar, el Parc de Nadal rebrà la visita dels personatges de ficció Mickey i Minnie, que amenitzaran la tarda als més menuts. Igualment, a partir de les 18.15 hores, tindrà lloc una nova masterclass de hip-hop. Per al dijous, 30 de desembre, hi ha prevista una classe sobre storytelling, a les 16.30 hores, una masterclass de body combat a les 17 i un taller de robòtica de 17 a 19 hores.

Igualment, per al dilluns, 3 de gener, hi ha prevista una activitat sorpresa al Parc de Nadal, un taller de robòtica de 17 a 19 hores i una masterclass de ioga en família, a les 17 hores. Dimarts, 4 de gener, es durà a terme un darrer taller de robòtica, de les a 18 hores i, en acabar, tindrà lloc un final de festa amb una mini-disco per a tots els nens i nenes participants.

Visita dels Reis d’Orient

El pròxim dilluns, 3 de gener, a les 19 hores, el Camarlenc Reial visitarà Almacelles per recollir totes les cartes i peticions dels infants del municipi. En la rebuda del Camarlenc, es durà a terme una gran cercavila que recorrerà el carrer Major, la rambla Catalunya i acabarà a la plaça de la Vila. Finalment, dimecres, 5 de gener, a les 18 hores, està previst que els Reis d’Orient arribin a Almacelles amb una gran cavalcada, en què aniran acompanyats de carboners, elfs, unicorns de llum, estels, foc, una batucada i moltes altres represes. La rebuda es farà des del carrer Major i, a la plaça de la Vila, hi haurà la Tribuna Reial i un gran espectacle per donar la benvinguda als Reis d’Orient.