al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles posarà a disposició del veïnat 56 parcel·les de sòl públic per a poder practicar l’horticultura

Almacelles comptarà a partir d’aquest 2022 amb una oferta pública de parcel·les per a les persones qui vulguin practicar l’horticultura de manera recreativa sense sortir de la vila amb els beneficis per la salut que això comporta. Serà possible gràcies a l’aprovació, aquest mes de març, del projecte que possibilita la creació de fins a 56 horts urbans a la partida de l’Olivar mitjançant una inversió municipal de 17.389,15 euros, IVA inclòs. Un cop el projecte s’executi i els horts s’habilitin, es donaran a conèixer les condicions per poder accedir a una d’aquestes superfícies de cultiu.

DIMECRES 09 MARÇ 2022

“Concretem, finalment, aquest projecte d’horts urbans i ho fem amb la voluntat d’oferir una nova alternativa al veïnat per gaudir encara més del terme i conservar el medi natural mitjançant activitats que formen part de l’ADN almacellenc”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, qui recorda també que la iniciativa posa a l’abast de tothom una nova manera de fer salut: “el treball a l’hort és una forma de fer activitat física i, alhora, facilita també el consum quotidià d’aliments frescos i de qualitat i ens ajuda a reduir la petjada ecològica. Guanyem tothom, en definitiva”, apunta.

 

Primera fase

El projecte que ara s’aprova i activa implica una inversió de 17.389,15 euros, IVA inclòs, que assumirà l’Ajuntament d’Almacelles de manera íntegra. Gràcies a aquesta acció, es posaran a disposició de les persones qui ho demanin un total de 56 parcel·les amb superfícies que aniran des dels 25 metres de les més petites i fins als 100 de les més grans. “Es podran cultivar tota mena de verdures, hortalisses, plantes aromàtiques i flors de temporada”, explica l’alcaldessa. La gestió del complex d’horts urbans es definirà durant els mesos vinents mitjançant les normatives i reglaments que s’escaiguin. En total, els 56 horts que s’habilitaran ocupen prop d’un terç d’una parcel·la de més de 18.000 m2 que permetrà acollir nous horts si hi ha demanda de cara a futur. “Tenim terreny per habilitar fins a 154 horts i, ara i en aquesta primera fase, en desenvoluparem 56. Les parcel·les estaran separades per vials longitudinals i transversals, habilitarem una zona d’aparcament i les persones usuàries disposaran també d’un petit magatzem comú per a estris de tota mena, sistemes de reg i zones de repòs i reunió enjardinades”, assenyala l’alcaldessa.