al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles posa en marxa els horts urbans

L'Ajuntament d'Almacelles ha començat a concedir les primeres llicències d'explotació dels horts urbans del municipi. Aquesta iniciativa, que va ser posada en marxa a l'octubre passat, ha suscitat un gran interès entre la població, que ha sol·licitat un total de 13 parcel·les, dels 56 horts urbans que hi ha disponibles, d'entre 25 i 100 metres quadrats cadascun. Ara, amb l'arribada del bon temps i quan ja queda poc per iniciar-se el període de plantació, l'equip tècnic de l'Ajuntament ha tramitat les llicències.

Els horts urbans d'Almacelles
Els horts urbans d'Almacelles

DIMECRES 12 ABRIL 2023

Els horts urbans d'Almacelles, situats a la zona del poliesportiu municipal, tenen una superfície total de 2.000 metres quadrats i són destinats a l'ús exclusiu per a la producció de fruites i verdures per als veïns i veïnes del poble. La iniciativa té l'objectiu de fomentar l'agricultura ecològica i de proximitat, així com per a fomentar l'activitat física i la vida saludable entre la població.

L'agricultura, a l'abast de tothom

El fet que els horts estiguin situats en una zona urbana i de fàcil accés permet que els veïns i veïnes del poble puguin gaudir d'una activitat que fins ara només estava disponible en zones rurals. Es tracta d'una oportunitat perquè els ciutadans i ciutadanes d'Almacelles puguin gaudir dels beneficis de l'horticultura, alhora que es promouen els valors de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Per sol·licitar una parcel·la per fer-hi hort urbà, només cal que les persones interessades presentin una instància a l'Ajuntament. Els requisits són que només les poden demanar persones majors d'edat empadronades a Almacelles. Igualment, no poden disposar, a títol de propietari, arrendatari o similar, de cap altre hort o terreny de conreu, ni poden tenir cap membre de la mateixa unitat familiar al qual se li hagi adjudicat anteriorment una altra parcel·la o hort.