al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles poda tots els arbres del nucli urbà dins el Pla d’Embelliment de les Zones Enjardinades

“Es retiren les branques seques que poden suposar un risc alhora que es cuida l’estètica del poble amb les zones verdes”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart

La brigada farà els treballs de la poda durant dos mesos.
La brigada farà els treballs de la poda durant dos mesos.

DIMECRES 16 NOVEMBRE 2022

L’Ajuntament d’Almacelles poda tots els arbres del nucli urbà en el marc del Pla d’Embelliment de les Zones Enjardinades del municipi. La brigada d’obres s’encarrega de realitzar aquesta tasca a les vies urbanes del poble i una empresa externa començarà en els pròxims dies a esporgar els arbres de la Rambla Catalunya, de la Il·lustració i de la Generalitat. “La poda forma part d’aquest pla de millora de les zones enjardinades amb la finalitat de mantenir la salut dels arbres, cuidar l’estètica de les zones verdes de la vila i també per seguretat de les almacellenques i almacellencs, ja que amb aquests treballs es retiren branques seques o fetes malbé que poden suposar un risc per als vianants”, explica Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles.

La brigada municipal d’obres d’Almacelles va iniciar l’esporga pels carrers del nucli urbà, en concret, a les places de la Mercè, Fortuny, Doctor Agustí i la renovada plaça 2 de març i totes quatre ja estan esporgades. Aquesta setmana, els operaris segueixen amb aquests treballs per la zona de Cases Barates i, després, per les vies urbanes en direcció a Binèfar.

“Els treballs de poda els fan la brigada i una empresa externa per licitació, per qüestions organitzatives del consistori amb l’objectiu de fer el manteniment dels arbres en termini en aquests mesos de l’any”, detalla l’alcaldessa, qui afegeix que “les feines d’esporga de la brigada municipal duraran dos mesos i es fan per tots els carrers, places, les escoles, el camp de futbol i també el recinte de les piscines municipals”. Així mateix, una empres externa serà l’encarregada de tallar les branques seques o fetes malbé de les Rambles Catalunya, de la Il·lustració i de la Generalitat, unes feines que s’iniciaran en els pròxims dies.

Embelliment de les zones verdes, un objectiu de la vila

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, recorda que la poda dels arbres forma part del Pla d’Embelliment de les Zones Enjardinades del municipi, unes tasques necessàries cada any per aquesta època, ja que “a més a més de fer el manteniment de la vegetació, per salut dels arbres, és molt important podar-los perquè no suposin cap risc per als vianants, com per exemple les branques seques que poden caure o les que són massa llargues i acaben envaint voreres i, per tant, molestar les persones que hi passen, o envaeixen la mateixa carretera i poden obstaculitzar el pas dels vehicles”.

Cal recordar que Almacelles va renovar aquest mes d’octubre per novè any consecutiu el guardó de Vila Florida i per cinquè any seguit amb la distinció de les 4 Flors d’Honor, els premis que lliura la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), un guardó que “ens reconeix com una vila que cuida les zones enjardinades i clarament, aquest és el nostre objectiu, fer un Almacelles encara més amable i més bonic per a viure-hi”.