al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles optimitza les infraestructures d’aigua i electricitat del municipi

La vila d’Almacelles ha vist renovades i optimitzades durant aquest mes de febrer les seves infraestructures principals d’abastiment d’aigua i electricitat gràcies a dues actuacions finançades per les empreses distribuïdores que han coincidit en el temps i han permès també dotar amb un nou camí de servei a l’escola de Primària Antònia Simó i Arnó, que millora així encara més la seva connexió amb la resta de la vila. La inversió total realitzada supera el mig milió d’euros.

DIMECRES 16 FEBRER 2022

Pel que fa a la xarxa d’abastiment d’energia elèctrica, l’empresa subministradora ha reforçat la xarxa amb un nou centre de transformació, la renovació del centre de distribució existent i una nova línia de mitjana tensió. Tot plegat, destaquen els tècnics de la firma, permet “crear una anella elèctrica que augmenta la interconnexió de les línies de mitjana tensió per reduir les afectacions en cas d’incidents o avaries”. En total, explica l’alcaldessa, “ens indiquen que es millora el servei a més de 420 llars almacellenques de manera directa i, de retruc, a tot el municipi”. El nou centre de transformació s’ha instal·lat al carrer Mariano Gomà i s’ha estès també una nova línia elèctrica soterrada de 419 metres de llargària. Aquesta actuació és, precisament, la que ha permès renovar les canonades principals d’abastiment d’aigua del municipi a la zona del Parc del Vilot: “eren canonades antigues i, en obrir-se la rasa necessària per a la línia elèctrica, s’han substituït per altres de noves. Va ser per això que aquest 9 de febrer es va tallar el subministrament d’aigua durant unes hores. Demanem a tothom disculpes per les molèsties, però gràcies a aquestes dues accions, que comporten una inversió al nostre poble superior al mig milió d’euros, disposarem d’uns millors abastiments d’aigua i electricitat”.

 

Nou camí de servei per l’escola Antònia Simó i Arnó

Les obres realitzades, a més a més, fan possible que s’habiliti un nou camí de servei per a millorar la connexió del tossal en el qual s’ubica el centre educatiu i la resta de la vila: “és un vial nou que es podrà utilitzar de manera quotidiana i també per situacions d’emergència com a via alternativa. Guanyem en seguretat i accessibilitat”. D’aquest particular, es va parlar aquesta setmana durant la reunió que van mantenir l’alcaldessa, la directora i la cap d’estudis del centre aquesta setmana. La trobada va permetre també parlar del projecte que ha preparat l’escola per millorar encara més el pati del que fa ús diàriament l’alumnat i on es va actuar ja amb motiu de la campanya ‘Any nou, patis nous’ adaptant les pistes per la pràctica del tennis. Finalment, i a la mateixa reunió, es van explorar noves possibilitats per refermar l’estreta col·laboració que mantenen escola i consistori per donar a conèixer als infants el patrimoni d’Almacelles i fer-los partícips de les diferents activitats que es programen a la vila.