al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles obre la llista d’espera del centre de dia a partir del 8 d’agost

L’Ajuntament pot acollir ara 13 persones més després que la Generalitat hagi aixecat les restriccions imposades per la Covid.

Imatge de la residència i centre de dia municipals.
Imatge de la residència i centre de dia municipals.

DIMECRES 03 AGOST 2022

L’Ajuntament d’Almacelles podrà acollir a partir del dilluns 8 d’agost un total de 13 usuaris més al centre de dia de la residència municipal d’avis després que el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya hagi aixecat les restriccions en relació al nombre de places i aforaments de la residència de la gent gran, unes restriccions provocades per la pandèmia de la Covid. “Crec que hem passat el pitjor de la pandèmia i ara ja podem tornar a obrir la llista d’espera perquè a partir de dilluns que ve 13 persones grans d’Almacelles podran ser admeses al centre de dia. Els terminis que marca la Generalitat són requisits que hem de complir, tot i que voldríem que tot fos més ràpid, com a Ajuntament no ens podem saltar els processos legals”, explica Vanesa Olivart.

“Ara ja podrem obrir de nou la llista d’espera, fet pel qual informem a les persones grans d’Almacelles que poden sol·licitar la seva admissió al centre de dia, ja que podem oferir 13 places”, diu l’alcaldessa d’Almacelles. A més, l’aixecada de les restriccions per la Covid coincideix amb la finalització de les obres d’ampliació de la primera planta de la residència, on hi ha 11 llits més, previstes per a principis de setembre. “En menys d’un mes, doncs, el centre de dia podrà admetre fins a 40 persones usuàries, el màxim de places que tenim autoritzades, cobrint gairebé en la seva totalitat la demanda actual de la llista d’espera”, explica Olivart.

Nous protocols per la Covid de cara a l’hivern

“La pandèmia de la Covid ens ha ensenyat que hem de tenir molt ben separades les parts de la residència municipal per si vingués una altra onada, de cara a l’hivern. Amb les obres d’ampliació, podrem tenir el centre de dia a la planta baixa, els residents no dependents a la primera planta i, els residents dependents, a la segona. Si convingués aïllar una persona usuària, no hi hauria cap problema perquè els tres espais tindríem accessos separats, però podrien compartir elements comuns com són el personal, la neteja, la direcció, la cuina, entre altres”, detalla l’alcaldessa d’Almacelles.

En aquest sentit, i després de l’experiència viscuda amb la Covid, Vanesa Olivart afirma que “optimitzar recursos és sempre important si és possible i no repercuteix en la qualitat dels serveis i, per això, veiem una sortida molt bona en aquesta ampliació, perquè encara que no vingués cap pandèmia la sala d’activitats es podria utilitzar molt més que ara perquè seria el doble de gran i es podrien fer moltes més activitats a un cost molt reduït”.

Sobre la Taula de Treball de la Gent Gran d’Almacelles, l’espai de treball consensuat entre tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament i que es va reunir per primera vegada el passat divendres, l’alcaldessa Vanesa Olivart confia en què “en surti un projecte comú per a planificar l’atenció de les persones grans, un projecte que va més enllà d’un centre de dia, parlem de teleassistència, cohabitatges, un projecte de futur que espero fem realitat entre tots”.