al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles multarà amb fins 300 euros qui no porti el seu gos degudament lligat pel carrer

Almacelles sancionarà amb multes de fins 300 euros a les persones qui no portin els seus gossos degudament lligats pel carrer segons estableix la llei de protecció 12/2008, la qual indica que els animals d’aquesta mena no poden voltar sols per les vies públiques, sempre han d’estar acompanyats en aquests espais pel seu propietari i, igualment, han d’anar lligats amb corretja. Les sancions que es poden imposar a qui incompleixi aquestes normes van des dels 100 euros pels casos lleus fins als 300 per a incompliments greus o reiterats.

DIMECRES 11 MAIG 2022

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almacelles ha activitat aquesta primavera una campanya de foment de la tinença responsable la qual inclou publicacions a xarxes socials i vigilància afegida de la Policia Local, que és qui imposarà les sancions, recorda l’alcaldessa, Vanesa Olivart: “la llei és clara i els animals han d’anar pel carrer acompanyats del seu propietari i lligats degudament amb corretja, perquè l’espai públic és de tothom”. Tot plegat, apunta la primera edil almacellenca, “es fa amb tres motivacions: preservar la salubritat de l’espai públic, evitar accidents de trànsit, enfrontaments entre mascotes o possibles conflictes d’aquestes amb les persones vianants i prevenir la procreació incontrolada. Si els gossos van degudament lligats pel carrer evitem totes aquestes situacions”., explica Olivart.

 

Règim específic per a propietaris de gossos potencialment perillosos

 

D’igual manera, els propietaris de gossos considerats potencialment perillosos hauran d’afegir el compliment de les normes específiques que regulen la tinença d’aquests al compliment de les normes generals. Dins d’aquestes normes específiques i exclusives per als gossos potencialment perillosos figura, per exemple, l’obligació que portin morrió i passegin lligats amb corretges d’una llargària inferior als 2 m. “L’obligació de portar els gossos lligats a la via pública és general, però existeixen determinats animals que són objecte de regulacions d’altra mena, les quals coneixen perfectament els seus propietaris. La campanya que ara activem és d’abast general però, evidentment, continuarem fent complir la llei d’igual manera pel que fa als gossos potencialment perillosos. Almacelles és de totes i tots i volem que l’espai públic es mantingui net i sigui segur per a tothom”, apunta l’alcaldessa.