al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles millora la seguretat viària amb el repintat de la senyalització horitzontal de diferents carrers del municipi

L’Ajuntament d’Almacelles ha iniciat, mitjançant la contractació d’una empresa especialitzada, el repintat de la senyalització horitzontal de quatre carrers del municipi després que s’hagi millorat el seu ferm a través d’una nova pavimentació, tot amb l’objectiu de millorar la seguretat viària. En concret, els treballs es realitzen a l’avinguda de Sucs i els carrers Bisbe Irurita, Maria Rúbies i Melcior de Guàrdia, i serviran per acabar l’arranjament de la zona nord-oest del poble. Igualment, des de l’Ajuntament s’ha aprovat l’adjudicació de la neteja de diferents embornals de tot el municipi per evitar dificultats en l’evacuació d’aigües pluvials.

Tasques de repintat
Tasques de repintat

DIMARTS 25 GENER 2022

El consistori almacellenc ha aprovat l’adjudicació d’un contracte menor per pintar la nova senyalització viària a una empresa especialitzada, per un valor aproximat de 4.000 euros, IVA inclòs. Les obres, que s’han de completar durant aquests primers mesos de l’any, consisteixen en el repintat de tota la senyalització horitzontal del municipi amb maquinària especialitzada. Amb aquesta actuació, es renoven tant els passos de vianants, com les línies que delimiten la calçada, les línies de detenció i seguiu el pas, senyals de regulació cívica a la via pública i aparcaments del nucli urbà.

Una aposta per preservar la seguretat de vianants i conductors

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha detallat que aquestes obres donen per finalitzades les intervencions de millora en aquestes quatre vies, de manera que ja es podran utilitzar, tant per circular a peu com per al trànsit rodat amb tota seguretat. Per a Olivart, el principal objectiu d’aquesta actuació de pintat és el de “garantir la seguretat dels vianants i la regulació del trànsit rodat, que depenen en bona part d’aquesta senyalització, que ha de ser clara i visible”, per la qual cosa era necessari tornar-la a pintar una vegada acabades les obres de pavimentació de les quatre vies. Al mateix temps, i amb la vista posada en provocar les mínimes afectacions en el trànsit rodat a l’interior del municipi, l’alcaldessa d’Almacelles ha explicat que les tasques de senyalització es duen a terme en els horaris de menys circulació de vehicles.

Adjudicació de la neteja dels embornals

D’igual manera, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Almacelles ha aprovat aquest gener també l’adjudicació d’un contracte menor a una empresa especialitzada que s’encarregarà de netejar diferents embornals del nucli urbà del municipi amb l’objectiu d’eliminar la brutícia, les fulles i els papers que s'acumulen a l'interior d'aquests espais i que poden dificultar la recollida d'aigua els dies de pluja, a la vegada que les tasques serviran per millorar la imatge del nucli urbà d’Almacelles. Els treballs estan pressupostats en 9.565,05 euros, IVA inclòs, i serviran per dur a terme les tasques de neteja a les reixes pluvials, les canaletes i els embornals que hi ha a les zones més sensibles de les vies públiques de la vila i per tant, per garantir el manteniment d’aquesta estructura d’evacuació de l’aigua. D’aquesta manera, s’evitaran els possibles taps que podrien provocar inundacions al municipi en cas de pluges torrencials.

Prevenció i manteniment per millorar la imatge del municipi

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha explicat que aquesta és una tasca necessària, especialment en època de pluges, ja que el manteniment correcte dels embornals no només minimitza el risc d’inundacions, sinó que també disminueix els escolaments superficials d’aigua pluvial i facilita el trànsit del clavegueram. Per a l’alcaldessa, aquesta no és només una tasca preventiva per evitar inundacions, sinó que, amb els treballs de neteja els embornals i les estructures fluvials, també s’aconseguirà allargar la vida de les infraestructures de clavegueram, a la vegada que s’evitaran les males olors i insalubritats al nucli urbà, amb la qual cosa es millorarà la imatge del municipi. Els treballs es desenvoluparan durant les hores de menys mobilitat, amb l’objectiu d’afectar el mínim possible en el trànsit rodat pel municipi. A més a més, i segons ha explicat Olivart, es prioritzarà el clavegueram més antic, en la mesura que és el més propens a l’acumulació de residus, per finalitzar amb la zona més nova del municipi.