al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles invertirà 37.416 euros per a millorar el paviment del carrer Sant Quilis

Almacelles ha aprovat l’arranjament del paviment del carrer de Sant Quilis al seu tram comprés entre el carrer Balmes i el carrer del Nord amb una inversió prevista de 37.416 euros, IVA inclòs. L’acord per fer possible aquesta actuació s’ha concretat a la darrera Junta de Govern del consistori, celebrada aquesta primera setmana d’abril.

DIMECRES 06 ABRIL 2022

El carrer Sant Quilis és una via paral·lela al carrer del Canal i el carrer de la Bassa Bona i perpendicular als carrers del Nord i Balmes que se situa a la zona centre de la vila i, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “requeria, des de feia temps, una renovació que millorés la seva vialitat. De fet, ha estat el mateix veïnat de la zona qui ens ha traslladat la seva inquietud sobre la necessitat d’abordar aquesta obra que s’executarà ara”.


A partir de l’inici dels treballs, la previsió és finalitzar la millora dins d’un termini d’uns dos mesos. “S’actuarà a la calçada, on es procedirà a un nou asfaltatge i a la resta del paviment, que també es renovarà”, explica l’alcaldessa. Dels treballs, s’encarregarà una empresa lleidatana especialista en actuacions d’aquesta mena. “Hem confiat en l’empresa que ens ha presentat la millor oferta i l’inici dels treballs tindrà lloc durant les setmanes vinents”, apunta Olivart.


Horts urbans
Per altra banda, s’han elevat a definitius els projectes que permetran habilitar 56 horts urbans a la partida de l’Olivar, actuació que comportarà una inversió de 17.389,15 euros, IVA inclòs, a la seva primera fase. Durant aquest mes, i abans que s’iniciï el procés d’adjudicació d’aquests treballs, caldrà realitzar una actualització del projecte davant la situació d’increment de preus a conseqüència de la inflació. En el Ple Municipal d’aquest mes de març es va aprovar, a més a més, l’ordenança reguladora de l’ús d’aquests, de moment, 56 futurs horts urbans que s’habilitaran amb la voluntat d’oferir alternatives de lleure saludable a totes les almacellenques i almacellencs interessats a fer de l’agricultura recreativa a petita escala part de la seva vida quotidiana. Ara, s’obrirà un període d’exposició pública perquè pugui presentar millores tothom qui ho consideri.