al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles inicia l’asfaltatge de 10 quilòmetres de vies rurals al camí de la Saira

Els treballs duraran 15 dies i tenen com a objectiu “conservar la xarxa de vies que interconnecten el municipi i millorar la seguretat viària de les persones que hi transiten”, afirma l’alcaldessa, Vanessa Olivart

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, i el regidor de Vies i Serveis, Josep Maria Bosch, han supervisat l'inici dels treballs d'asfaltatge dels camins rurals.
L’alcaldessa, Vanesa Olivart, i el regidor de Vies i Serveis, Josep Maria Bosch, han supervisat l'inici dels treballs d'asfaltatge dels camins rurals.

DIVENDRES 11 NOVEMBRE 2022

L’Ajuntament d’Almacelles ha iniciat aquest divendres els treballs d’asfaltatge de 10 quilòmetres de camins rurals, una obres de millora que han començat al camí de la Saira i que duraran quinze dies. Aquestes tasques de repavimentació es van licitar per 167.026 euros, IVA inclòs, i l’empresa que executa les obres té previst asfaltar més dels 10 quilòmetres contractats. Segons l’alcaldessa, Vanesa Olivart, “l’asfaltatge conservarà la xarxa de camins rurals que interconnecta el municipi, unes vies per on transiten moltes persones amb vehicles i, així, podem millorar la seguretat viària d’aquestes rutes”.

L’asfaltatge ha començat pel camí de la Saira i inclourà 9 vies rurals més que són els camins del Saput, de Raimat, d’Alguaire, de les Covetes,  d’Altorricó, d’Esplús, de Sant Joan, Bassa dels Pou i de Sucs. L’alcaldessa d’Almacelles i el regidor de Vies i Serveis, Josep Maria Bosch, han fet una visita a l’inici de les obres i, segons ha explicat Vanesa Olivart, “tot el terme municipal disposa d’una xarxa de camins públics en zones rurals, aptes per al trànsit rodat de vehicles a motor inclús per a turismes, que travessen i comuniquen diferents punts del municipi i les millores en la pavimentació, neteja de vorals i cunetes són pràcticament necessàries any rere any per a vetllar per la seguretat del trànsit i també de les persones que hi transiten”.

“De fet, tots aquests camins són transitats per agricultors i persones que van a treballar a Alguaire, Altorricó i Raimat i passen per aquestes vies rurals; per tant, són rutes que connecten el municipi amb altres destins amb activitat econòmica i és necessari mantenir el seu bon estat per garantir tant les connexions com per ajudar a sostenir l’economia de la zona”, afegeix l’alcadessa.

Neteja de cunetes, voreres i sots del ferm

A més a més de la pavimentació amb reg asfàltic que es farà en aquests 10 quilòmetres, en els pròxims quinze dies també es realitzarà una neteja els sots del ferm i de les zones erosionades per tal de deixar els cots totalment lliures de pedres, pols, matèria orgànica i aigua, i haurà de fer neteja de les cunetes i voreres. Tots els camins on es faran els treballs d’arranjament i manteniment són de titularitat municipal i es troben en sòl no urbanitzable d’àmbit no urbà.