al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles inicia el replanteig de la partida de l’Olivar per a convertir-la en 56 horts urbans

Les parcel·les per a practicar l’horticultura dins la vila tindran entre 25 i 100 metres quadrats

Signatura del contracte amb l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, i Carlos Estaran i Jordi Bonfill, de l’empresa que executarà el replanteig de les parcel·les.
Signatura del contracte amb l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, i Carlos Estaran i Jordi Bonfill, de l’empresa que executarà el replanteig de les parcel·les.

DIMARTS 04 OCTUBRE 2022

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha signat aquest dimarts el contracte amb l’empresa que executarà les obres de replanteig per crear 56 parcel·les de sòl públic perquè els veïns i veïnes que ho desitgin puguin tenir el seu hort urbà. Les tasques consistiran a marcar sobre els terrenys la delimitació que tindrà cada parcel·la que s’emprarà per les persones interessades en practicar l’horticultura de manera recreativa sense necessitat de sortir de la vila.

Les tasques de replanteig començaran aquest dimecres 5 d’octubre després de la rúbrica del contracte amb els enginyers i, en primer lloc, es farà la delimitació topogràfica de la partida de l’Olivar, on estaran situats els horts urbans d’Almacelles. La inversió que fa el consistori en aquesta iniciativa és de 17.389,15 euros, IVA inclòs.

“Cada parcel·la tindrà una extensió de 25 metres quadrats, el mínim, i un màxim de 100 metres”, explica l’alcaldessa, Vanesa Olivart, qui detalla que “aquestes 56 parcel·les són les que volem delimitar en una primera fase, però la idea és que en aquesta partida puguem habilitar fins a 154 horts, ja la parcel·la que el consistori destina a aquest projecte és de 18.000 metres quadrats”.

Fomentar l’activitat física i la bioeconomia circular

Les parcel·les estaran separades per vials longitudinals i transversals, s’habilitarà una zona d’aparcament i les persones usuàries disposaran també d’un petit magatzem comú per a estris de tota mena, sistemes de reg i zones de repòs i reunió enjardinades. “Per a l’Ajuntament, es tracta d’aprofitar el sòl públic per fomentar la sostenibilitat, amb el cultiu de verdures, hortalisses, plantes aromàtiques i flors de temporada, per exemple, alhora que pensem que anar a l’hort és també una activitat física saludable, ja que si fas hort, fas exercici, i també pot ser un lloc per socialitzar amb els veïns i veïns que es decideixen a cultivar verdura i hortalissa per a consum propi, una forma també de promoure la bioeconomia circular”, conclou Vanesa Olivart.