al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles inaugura l’Escorxador amb 1.300 metres quadrats dedicats a activitats per a joves

El nou espai obre aquest divendres, 26 d’agost, amb una cogestió entre l’Ajuntament i l’Associació per al Foment d’Activitats per al Poble d’Almacelles.

Interior de l'Escorxador reformat.
Interior de l'Escorxador reformat.

DIMECRES 24 AGOST 2022

L’Ajuntament d’Almacelles inaugura aquest divendres l’Escorxador, el nou espai jove ubicat a l’antic edifici de Lo Matadero i que estarà congestionat entre el consistori almacellenc i l’Associació per al Foment d’Activitats per al Poble d’Almacelles. L’acte inaugural consistirà en una jornada de portes obertes aquest divendres, 26 d’agost, a les 20 hores i a la qual “convidem a tots els almacellencs i almacellenques a acudir-hi perquè puguin veure com ha quedat aquest nou equipament municipal després de les reformes que s’hi han fet i on explicarem també el Projecte Espai Jove l’Escorxador”, explica Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles. Entre l’edifici, la zona d’estacionament i el pati, l’Escorxador té una superfície útil per a activitats de 1.300 metres quadrats.

“Les obres de reforma es van acabar a principis d’any i ara podem obrir l’Escorxador on ja s’hi poden començar a programar activitats”, afirma l’alcaldessa Vanesa Olivart. “L’espai s’ha reformat íntegrament i ara es poden diferenciar 7 espais que s’han adequat amb per tal que l'Associació Jove El Matadero pugui dur a terme les activitats i projectes que endeguin, amb cogestió amb l’Ajuntament”, afegeix la primera edil d’Almacelles. A més, l’edifici s'ha equipat amb wi-fi, alarma i un sistema de control d'accés dactilar, com sistemes de seguretat i una zona d’estacionament a la part de darrere de l’edifici, una de les novetats de la reforma de l’antic escorxador.

Per a Olivart, la inauguració amb una jornada de portes obertes de l’Escorxador és un motiu “d’il·lusió” per a l’Ajuntament d’Almacelles ja que és un projecte que “té l’esperit de d’oferir un espai inclusiu i participatiu als més joves del poble però on també s’hi faran activitats per a persones de totes les edats”.

Set espais diferents amb rocòdrom, buc d’assaig i sala per a concerts

L’Escorxador té set espais diferents: el punt de trobada, on s’hi ha col·locat taules, cadires i tamborets alts, tres sofàs i una televisió; un buc d’assaig per a grups de música que s’equiparà l’any que ve; una sala de reunions equipada amb una taula, 10 cadires i armaris; una sala audiovisual i de noves tecnologies equipada amb un ordinador, una televisió, una barra de so i altaveus i amb la previsió de millorar-la com a sala per a projectes informàtics i audiovisuals; també hi ha un rocòdrom que alhora servirà de gimnàs i magatzem per a l’entitat Punt de Risc, i una sala polivalent on hi haurà un escenari i un gran projector on s’hi podran fer concerts, conferències, tallers i altres esdeveniments. Aquesta sala compta amb un projector, altaveus i una pantalla de 4x3 metres i connecta amb una porta gran amb el pati de l’edifici. Entre l’immoble i l’edifici, la superfície total de l’Escorxador com a espai jove és de 1.300 metres quadrats.

Sòcies d’entre 16 i 35 anys

Poden ser sòcies de l’Escorxador totes les persones d’edats compreses entre els 16 i els 35 anys o complir 16 anys en l’any en curs. Les persones que es facin sòcies tindran dret a vot a l’assemblea, el major òrgan de gestió d’aquest nou espai jove d’Almacelles, i també podran gaudir de bonificacions en relació a les activitats que siguin de pagament i s’organitzin en aquesta nova instal·lació.