al contingut a la navegació Informació de contacte

Almacelles inaugura el nou aparcament municipal per a autocaravanes del parc del Vilot amb una festa popular

Almacelles ja ho té tot a punt per inaugurar aquest dissabte, 1 d'abril, el nou aparcament municipal per a autocaravanes del parc del Vilot amb una festa popular que comptarà amb un espectacle infantil, un concert i un berenar popular, entre altres coses. El consistori ha organitzat la inauguració d'aquest nou espai amb l'arribada del bon temps i després de finalitzar les obres i els tràmits administratius per a la construcció d'aquest equipament que disposa de 16.323 metres quadrats, amb 10 places per autocaravanes, una zona d'estacionament per a bicicletes i una altra de 450 metres per a cotxes.

El nou aparcament d'autocaravanes d'Almacelles
El nou aparcament d'autocaravanes d'Almacelles

DIMECRES 29 MARÇ 2023

La festa inaugural tindrà lloc al Parc del Vilot durant tota la tarda. Comptarà amb un l'espectacle infantil 'Superballaruga' de la companyia ¾ de 15, que tindrà lloc a les 17 hores. Igualment, a partir de les 18 hores hi haurà un berenar popular i a les 18.30 hores la inauguració de l'àrea d'autocaravanes. La jornada festiva clourà amb una actuació del grup Surprise, i durant tota la tarda comptarà amb servei de food trucks.

Almacelles estrena una àrea d'autocaravanes de 16.000 m2

L'Ajuntament d'Almacelles ha habilitat una zona de més de 16.000 metres quadrats com a àrea per a autocaravanes "per donar servei a aquest tipus de turisme i també quan es fan concentracions de motos i ciclistes, una nova àrea de servei situada al costat del parc del Vilot i de la seva zona arqueològica, un dels millors atractius per al turisme que ens visita", explica l'alcaldessa, Vanesa Olivart. El pressupost destinat pel consistori ha estat de 41.689,80 euros, IVA inclòs, les obres han durat dos mesos i, a partir d'aquest dissabte, estarà obert al públic.

10 places d'autocaravanes i un estacionament de terra per a cotxes

El nou aparcament disposa d'un total de 10 places per a les autocaravanes, una zona perquè puguin estacionar les bicicletes i una altra per a sis cotxes. Dins l'equipament s'ha habilitat una part del solar de terra de 450 metres quadrats per a estacionar turismes que visiten el parc del Vilot, la zona arqueològica o també perquè puguin deixar el cotxe quan se celebri algun esdeveniment.

Les obres per habilitar aquest nou aparcament, sense barreres arquitectòniques, han consistit en l'adequació del solar, la construcció de la plataforma de la recollida d'aigües connectada a la xarxa de sanejament, s'han construït voreres i un subministrament d'aigua potable amb un abocador per aigües residuals de les autocaravanes. També s'ha instal·lat nou enllumenat públic i un punt de subministrament elèctric per als usuaris.

Nova font d'aigua

El nou aparcament també compta amb una font d'aigua potable, connectada a la xarxa d'abastament d'aigua ja existent i s'ha construït sobre la vorera. A més a més, la font disposa també d'una aixeta amb una connexió per endollar-la a una mànega, si cal, i pot fer la funció de rentador de les autocaravanes.